Το Αργοστόλι αποκτά ξανά Αρχαιολογικό Μουσείο.

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, το οποίο παραμένει κλειστό, έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τον ισχυρό σεισμό του 2014, ανακατασκευάζεται, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σχεδιασμένο από τον Κεφαλονίτη αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό, με τη μορφή περίπτερου ναού, στέγαζε μέχρι το 2014, τις μόνιμες εκθέσεις, τα εργαστήρια συντήρησης, τα γραφεία διοίκησης, τους χώρους υγιεινής και τους χώρους αποθήκευσης των αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Η προμελέτη ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του Μουσείου, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟΑ, αφορά στη δομική και γεωμετρική “ανασχεδίαση” του υφιστάμενου κτηρίου και την αντικατάστασή του με νέο, στη μορφή που έχει σήμερα, διατηρώντας τον όγκο και την αισθητική του», πληροφορεί το υπουργείο Πολιτισμού.

«Ο ανασχεδιασμός της αρχιτεκτονικής προμελέτης ακολουθεί τα μορφολογικά στοιχεία του υφιστάμενου κτίσματος. Μελετητικά, ο κύριος όγκος των διαφοροποιήσεων σε σχέση με το υφιστάμενο κτίριο, αφορά το εσωτερικό του.

Σκοπός της αρχιτεκτονικής προμελέτης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου είναι η αύξηση της ωφέλιμης επιφάνειας για την κάλυψη των αναγκών ενός πιο απαιτητικού κτηριολογικού προγράμματος, η εναρμόνιση του κτιρίου με την ισχύουσα νομοθεσία και η λειτουργική του αναβάθμιση» καταλήγει η ανακοίνωση

Προηγούμενο άρθροFuel Pass 2: Ποιοι θα πάρουν διπλό επίδομα βενζίνης .
Επόμενο άρθροΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ του Τζων Φώουλς.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.