Τιτανικός: Νέο εντυπωσιακό βίντεο από το ιστορικό ναυάγιο!

Νέες εικόνες υψηλής ανάλυσης του ναυαγίου του Τιτανικού βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας. Το νέο βίντεο του ηλικίας 110 ετών ναυαγίου εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να προσδιορίσουν τον ρυθμό αποσύνθεσης του πλοίου.

Η OceanGate Expeditions, η εταιρεία πίσω από την αποστολή για τη λήψη του οπτικού υλικού, έδωσε στη δημοσιότητα τα πλάνα του Τιτανικού.

Το βίντεο δείχνει το κύτος του βυθισμένου σκάφους και «μερικές ολοκαίνουργιες λεπτομέρειες», δήλωσε ο ειδικός των OceanGate Expeditions και Titanic, Ρόρι Γκόλντεν, ο οποίος έχει ολοκληρώσει πολλές καταδύσεις και έχει μελετήσει το ναυάγιο για δεκαετίες.

«Για παράδειγμα, δεν είχα δει ποτέ το όνομα του κατασκευαστή άγκυρας, Noah Hingley & Sons Ltd., στην άγκυρα του πλοίου. Είναι συναρπαστικό που, μετά από τόσα χρόνια, μπορεί να έχουμε ανακαλύψει μια νέα λεπτομέρεια που δεν ήταν τόσο προφανής με τις προηγούμενες γενιές τεχνολογιών κάμερας» δήλωσε.

Το βίντεο είναι μικρής διάρκειας, αλλά τα πλάνα του ιστορικού ναυαγίου προκαλούν δέος.

Πηγη:  cnn

Προηγούμενο άρθρο«Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ» με τον Γιάννη Μπέζο έρχεται στο OPEN
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ Εκ Πειραιώς 2022 “Μνήμες Μικρασίας”
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.