Την Κυριακή 12 Ιουνίου, εγκαινιάζεται στον Χώρο Στέγης Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Τήνου (Μοσχούλειος Σχολή) στην Χώρα του νησιού, η νέα ζωγραφική έκθεση του Γιώργου Παστάκα με τίτλο «Θεριστές».

Πρόκειται για έναν κύκλο έργων που πραγματεύονται τον θερισμό, ως μια στοχαστική διαδικασία πάνω στη ζωή και τον θάνατο, στις νίκες και τις ήττες του ανθρώπου. Η σειρά συμπληρώνεται με μια μικρότερη ομάδα έργων που παριστάνουν «λουόμενους και κολυμβητές» που συμβολίζουν την ανάπαυση, την ηρεμία και την πιο ανέμελη πλευρά της ζωής.

Ο συγγραφέας Γιώργος Μανιώτης γράφει για τους «Θεριστές» του Γιώργου  Παστάκα:
«Το γένος των ανδρών, γυμνό και ρωμαλέο,  κρατώντας δρεπάνι πολεμά το καλοκαίρι και συλλέγει αγκαλιές από τους χρυσούς καρπούς της γης για να εξασφαλίσει την συνέχεια της ζωής.
Μόχθος και κάματος και ένας καύσωνας κάθετος και αμείλικτος καταπονεί τα σώματα και μερικές φορές ο κάματος και ο μόχθος φαίνεται να τα εξαερώνει. Η ανάγκη όμως για επιβίωση  κρατά όρθιους τους ακμαίους θεριστές έτσι όπου η μορφή τους εξαϋλώνεται και σε μερικούς πίνακες φαντάζει σαν την ψυχή τους που συνεχίζει επίμονη τον αγώνα του θερισμού.
Ο θερισμός και η συλλογή των καρπών πάνω στο μέτωπο της γης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και τίποτα δεν μπορεί να διακόψει αυτή την μυσταγωγία που μοιάζει με προαιώνιο θηλασμό της ανθρωπότητας…
»

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ώρες Λειτουργίας, Καθημερινά: 11:00 – 14:00 /18:00 – 21:00

Προηγούμενο άρθρο14ο Φεστιβάλ ΛΕΑ
Επόμενο άρθροΝέο τραγούδι : Mark F. Angelo: “Shooting Stars”
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.