Θεματική Περιήγηση στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης διοργανώνει θεματική περιήγηση στο Επταπύργιο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022.

Δηλώσεις συμμετοχής:

11:00-12:00 στο 2313310400 από την Τρίτη 20/09 μέχρι την Παρασκευή 23/09/2022.
Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές»

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν οι 50 χώρες που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση. Συγκεκριμένα η χώρα μας συμμετέχει από το 1996.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1985 και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1999, λαμβάνουν χώρα τον Σεπτέμβριο κάθε έτους με τη συμμετοχή των 50 χωρών που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση.

Σκοπός του θεσμού είναι να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες ως προς τον πλούτο και την πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης, να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη ανεκτικότητα τόσο στην Ευρώπη όσο και πέρα από τα σύνορα αυτής, να ενημερώσει το κοινό και τις αρχές για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι νέων απειλών καθώς και να καλέσει την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των ΕΗΠΚ από το 1996 με εθνικό συντονιστή του προγράμματος τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.

Προηγούμενο άρθροΘεματική έκθεση “Θεοί του Ολύμπου”
Επόμενο άρθρο«Σμύρνη μου αγαπημένη» – Η κινηματογραφική υπερπαραγωγή της Μιμής Ντενίση έρχεται στον ΑΝΤ1
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος