Το Θέατρο Σταθμός υποστηρίζει την πρωτοβουλία Theater for Ukrainian refugees

Το Θέατρο ενάντια στον πόλεμο με την πρωτοβουλία Theater for Ukrainian refugees.

Οι καλλιτέχνες δεν μπορούν αν είναι θεατές του δράματος, αλλά αρωγοί των θυμάτων. Ήδη οι ολιγάριθμες, αλλά πολυπληθείς δομές φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα μας ασφυκτιούν ενώ νέα κύματα προσφύγων από την Ουκρανία ήδη καταφθάνουν. Θέλοντας να συμβάλλουμε ώστε οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας να ζήσουν σε όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες με θαλπωρή και στήριξη, εμπνευστήκαμε την πρωτοβουλία Theater for Ukrainian refugees.

Κόντρα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει εδώ και 2 χρόνια το θέατρο στη χώρα μας θα θέλαμε να καλέσουμε τους συναδέλφους μας να προσφέρουν τα έσοδα ή μέρος των εσόδων μιας παράστασης, στις δομές προσφύγων.

Δημιούργησαν τη σελίδα Theater for Ukrainian refugees στο Instagram ώστε να παροτρύνουμε καλλιτέχνες και θεάματα να προσφέρουν τα έσοδα ή μέρος των εσόδων μιας παράστασης, στις δομές προσφύγων.

Επιπλέον, μετά από έρευνα προτείνουμε έναν ενδεικτικό τρόπο προσφοράς ώστε να απαντήσει κάποια διαδικαστικά ερωτήματα σε όποιον αποφασίσει να συνδράμει.

Το θέατρο «Σταθμός» υποστηρίζει την πρωτοβουλία Theater for Ukrainian refugees - Cat Is Art

Την Παρασκευή, 29 Απριλίου τα έσοδα της παράστασης «Ημέρα Kυρίου» του Γιάννη Τσίρου στο Θέατρο Σταθμός, θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό, πράγμα που ισχύει για την παράσταση «12 Ένορκοι» στο Θέατρο Άνεσις στις 13 και 15 Απριλίου. Την πρωτοβουλία έχει ήδη στηρίξει, μέσα από την ίδια προσφορά, το Θέατρο Πορεία με την παραγωγή του «Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου», οι παραγωγές «Λευκές Νύχτες» στο Θέατρο Μικρό Άνεσις, οι «12 Ένορκοι» στο Θέατρο Άνεσις και «Ανάμεσα σε δύο Κόσμους» στο Σύγχρονο Θέατρο.

Καλούμε όσα περισσότερα θέατρα και με όποια έκταση μπορούν να αφιερώσουν μια παράσταση τους, υιοθετώντας την πρωτοβουλία ώστε να έχει διάρκεια μέσα στην θεατρική σεζόν που ακολουθεί.

Ας μετατρέψουμε σε πράξεις την αγάπη και την αγωνία μας και ας καλέσουμε τον κόσμο που αγαπά το θέατρο να μας βοηθήσει να κάνουμε τις παραστάσεις μας μια αφορμή για υποστήριξη των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη πιο πολύ από τον καθέναν μας.

Theater for Ukrainian refugees: Το θέατρο ενάντια στον πόλεμο - "Οι... | Ελλάδα Ειδήσεις

Προηγούμενο άρθροΜάργκο Ρόμπι: Η πρώτη εικόνα από τη μεταμόρφωσή της σε Barbie.
Επόμενο άρθρο«Μια Γυναίκα χωρίς σημασία» στο Θέατρο ΕΛΕΡ.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.