Η Cube Gallery σε συνεργασία με το ART HUB Athens, παρουσιάζουν την διαδραστική ομαδική έκθεση ”Sketchbook 4 Human Rights”, που φιλοξενείται από τις 10 Φεβρουαρίου έως και τις 11 Μαρτίου, στον χώρο της Cube, στηρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται μέσα από το Art for Social Change για έναν βιώσιμο κόσμο χωρίς διακρίσεις, όπου η τέχνη θα αποτελεί το όχημα για συλλογική δράση και κοινωνική αλλαγή,

Πρόκειται για μια έκθεση συνολικής παρουσίασης του Sketchbook 4 Human Rights Project, το πρώτο παγκόσμιο project που δημιουργεί βιβλιοθήκη από sketchbooks καλλιτεχνών, βασισμένα και εμπνευσμένα από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), το οποίο γεννήθηκε ως γέφυρα συνομιλίας μεταξύ των δημιουργών, του ART HUB Athens και των οργανισμών που προάγουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα και αποτελεί ερέθισμα και όχημα δημιουργίας, ευαισθητοποίησης και ανοιχτού διαλόγου.

Μια σειρά από Sketchbooks καλλιτεχνών, δημιουργημένα αποκλειστικά για τους σκοπούς του project, θα εκτίθενται στο χώρο της έκθεσης, συνοδευόμενα από διαδραστικές δραστηριότητες εκθέματα που ο στόχος τους είναι να ξεκινήσουν έναν δημιουργικό διάλογο σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, δημιουργούμε τις βάσεις για μια ισότιμη κοινωνία υλοποιώντας, στο χώρο της έκθεσης, εκπαιδευτικά προγράμματα, όπου η άμεση επαφή με τα εκθέματα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξάγεται από το ART HUB Athens, ανώνυμη έρευνα για την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τίτλο Save my Rights, αποσκοπώντας στην καταγραφή των καθημερινών φαινομένων καταπάτησης των δικαιωμάτων, μέσω προσωπικών μαρτυριών που φωτίζουν ορατές και αθέατες όψεις τους προβλήματος. Δίνοντας φωνή σε όσα μας απασχολούν, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή.

Με την Τέχνη, ως κοινά αποδεκτή γλώσσα επικοινωνίας παγκοσμίως, η Cube Gallery και το ART HUB Athens sφιλοδοξούν να μετατρέψουν το Sketchbook 4 Human Rights Project σε μελλοντικό σημείο αναφοράς έμπρακτου ακτιβισμού και στήριξης των ευπαθών ομάδων, ώστε να συνδράμει στην όλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης αλλά και παραγωγικής παρακαταθήκης για την κοινωνία μας.

Προηγούμενο άρθροΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ στην ΕΡΤ1: Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και η Μπέσσυ Αργυράκη guests στο νέο επεισόδιο της σουρεαλιστικής μουσικής κωμωδίας
Επόμενο άρθροAποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά