Σήμερα επιλέγω εμένα...

Σήμερα επιλέγω εμένα.

Σήμερα αφήνω πίσω τα θέλω των άλλων και ακούω αυτά που θέλω εγώ.

Σήμερα αφήνω κάτω την ταμπέλα του «καλού παιδιού» και φορώ το όνομά μου. Είναι το μόνο που χρειάζομαι.

Σήμερα επιλέγω να πω «όχι» σε εκείνο που δεν μου ταιριάζει. Επιλέγω να πω «όχι» σε εκείνο που με κουράζει. Επιλέγω να αφήσω πίσω αυτό που είναι λίγο για μένα.

artme Take time to enjoy the simple things in life

Σήμερα επιλέγω να στραφώ προς τα εμένα και να με φροντίσω.

Σήμερα επιλέγω να ακούσω την καρδιά μου. Να νιώσω τα χέρια μου, να ελευθερώσω την πλάτη μου από περιττά βάρη. Σήμερα επιλέγω να ξεκουράσω τα πόδια μου από μονοπάτια δύσβατα, τραχιά. Να προφέρω λέξεις αγάπης και να βάλω φτερά σε όσες λέξεις φράκαραν στο λαιμό μου. Επιλέγω να θρέψω το στομάχι μου με αποδοχή και να φωτίσω έναν ήλιο μέσα του που θα γίνει βασιλιάς.

Σήμερα επιλέγω να μείνω μακριά από σχέσεις τοξικές. Σήμερα επιλέγω να φορέσω την ασπίδα της αγάπης και να απομακρύνω όλα εκείνα τα βέλη που οι άλλοι στρέφουν προς εμένα, γιατί κι εκείνοι πονούν…

Σήμερα διαλέγω το «όχι» στους άλλους που είναι ένα γλυκό «ναι» για εμένα. Μου επιτρέπω να λέω «όχι» σε ό,τι δεν είναι σε αρμονία με εμένα.

artme Girl Heart

Σήμερα επιλέγω εμένα.

Επιτρέπω στις μνήμες να γίνουν πολύτιμα μαθήματα και απόσταξη σοφίας.

Διαλέγω απλά να είμαι. Χωρίς εξηγήσεις, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς περιττά. Απλά να είμαι. Το πολύτιμο, το μοναδικό, το ξεχωριστό που είμαι.

Σήμερα επιλέγω να κλείσω τα αυτιά μου στις σειρήνες του «πρέπει» και του «μη».

Σήμερα επιλέγω να μείνω έξω από κάθε γκρίνια, κάθε αρνητική σκέψη, κάθε σενάριο που με κρατά μακριά από την αλήθεια μου.

Σήμερα επιλέγω να με αγκαλιάσω για όλα τα εμπόδια που ξεπέρασα, για όλους τους κύκλους που πριν τους κλείσω διάλεξα να ξαναδιαγράψω την τροχιά τους. Να με αγκαλιάσω για όλες εκείνες τις φορές που ένιωσα αδύναμη μα δεν το έβαλα κάτω.

artme Hug yourself

Σήμερα επιλέγω εμένα.

Εισπνέω αγάπη και εκπνέω θεραπεία. Σήμερα επιλέγω να μείνω εκτός. Εκτός από ό,τι με πληγώνει. Εκτός από ό,τι στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξή μου. Εκτός από ό,τι θαμπώνει την αλήθεια μου.

Σήμερα επιλέγω εμένα.

Σήμερα η προτεραιότητά μου είμαι εγώ. Επιλέγω να δώσω αξία στο χρόνο μου. Επιλέγω να αφήσω πίσω τις «υποχρεώσεις» των άλλων.

Σήμερα επιλέγω εμένα.

Σήμερα επιλέγω να κάνω εκείνη τη βόλτα στη θάλασσα που διαρκώς ανέβαλα. Επιλέγω να πω τις αλήθειες μου στους δικούς μου ανθρώπους. Επιστρέφω σπίτι από εκείνη τη διαδρομή που αγαπώ, κι ας παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο. Καλομαθαίνω τον εαυτό μου με εκείνη τη γεύση παγωτό που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.

Σήμερα ονειρεύομαι με καρδιά και μάτια ανοιχτά.

Σήμερα επιλέγω εμένα.

Αγκαλιάζω εκείνο το κομμάτι μου που φοβάται. Στέκομαι δίπλα του και του σιγοψιθυρίζω πως θα περπατήσουμε μαζί. Αποδέχομαι εκείνο το κομμάτι μου που πάντα έκρινα, που πάντα ένιωθα λιγότερο.

Σήμερα επιλέγω εμένα αφήνοντας πίσω κάθε σύγκριση, κάθε μικρή ή μεγάλη ατέλεια που νομίζω πως με κρατά πίσω. Επιλέγω τον είδωλό μου στον καθρέφτη της αλήθειας.

Σήμερα επιλέγω εμένα και μου τραγουδώ «σ’αγαπώ».

 

artme woman dreaming

Προηγούμενο άρθροΕπιδοτούμενη στέγη και εργασία για ευάλωτα άτομα και οικογένειες.
Επόμενο άρθρο“Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη στο Κηποθέατρο Παπάγου.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Χαρά Μαρκατζίνου έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία, είναι συγγραφέας, αρθρογράφος και Life Coach σε ενεργειακές θεραπείες.