Βιωματικό σεμινάριο λόγου-Παράσταση αφήγησης
Από τον Απόλλωνα στον Διόνυσο – Από το πνεύμα στο σώμα, από τον αθλητικό αγώνα στον αγώνα λόγου!

Την Τετάρτη 4 Μαίου στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης θα οργανωθεί μια πρωτότυπη δράση. Μια ομάδα γάλλων αφηγητών παραμυθάδων μαζί με τον δάσκαλο παραμυθά Στέλιο Πελασγό, έρχονται στη Σπάρτη και θα παρουσιάσουν στον κήπο του Μουσείου, μαζί με 13 γάλλους φοιτητές τους, ένα βιωματικό σεμινάριο λόγου, μια συμμετοχική διαδικασία, ώρα 17:00 και στις 19:30 μια παράσταση αφήγησης «Για ένα κλωνάρι Ελιάς». Σε δύο γλώσσες, σε ελληνικά και γαλλικά.

Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης | Museum Finder | Ανακαλύψτε τα Μουσεία της Ελλάδας

Βιωματικό σεμινάριο λόγου με τίτλο: «Σώμα και πνεύμα στον μύθο και το παραμύθι»
5:00μ.μ – 7:00μ.μ.
Κοινό: ενήλικες
Γλώσσα: ελληνικά και γαλλικά

Παράσταση αφήγησης με τίτλο: «Για ένα κλωνάρι ελιάς»

7:30μ.μ-8:45μ.μ. (περίπου)
Κοινό: παιδιά και ενήλικες
Γλώσσα: ελληνικά και γαλλικά

Σώμα και πνεύμα στον μύθο και το παραμύθι»

Διδάσκουν:
• Δρ. Robin Recours (καθηγητής ανθρωπολογίας των σπόρ Πανεπιστημίου Μονπελιέ, αφηγητής)
• Δρ. Στέλιος Πελασγός (αφηγητής, παιδαγωγός, συγγραφέας, καλλιτεχνικός διευθυντής διεθνών φεστιβάλ προφορικής λογοτεχνίας)
• Καμέλ Γκενούν (αφηγητής, εκπαιδευτής αφηγητών, καλλιτεχνικός διευθυντής διεθνών φεστιβάλ προφορικής λογοτεχνίας)

Στη Σπάρτη οι τέσσερις οργανωτές καλλιτέχνες και ερευνητές θα δώσουν μια παράσταση αφήγησης στα ελληνικά και γαλλικά και ένα αντίστοιχο βιωματικό σεμινάριο αναζητώντας την ένωση πνευματικής και σωματικής καλλιέργειας που είχε πραγματοποιήσει η ένωση του απολλώνιου με το διονυσιακό πνεύμα στην αρχαία Ελλάδα, ένωση που ακόμα ενεργή στα νεοελληνικά παραμύθια και την ελληνική λαϊκή τέχνη.

Περισσότερα:
Οι καλλιτέχνες, ερευνητές και εκπαιδευτές μαζί με μια ομάδα φοιτητών/τριών και μαθητευόμενων αφηγητών περιηγούνταιγια ένα δεκαήμερο τους τόπους των πανελληνίων αγώνων της αρχαίας Ελλάδας, τα στάδια, τα θέατρα και τους ναούς ακούγοντας ξανά τους μύθους και τις αληθινές ιστορίες που ένωσαν το πνεύμα με το σώμα, την τέχνη με την άθληση. Στην διάρκεια των επισκέψεων τους στην Κόρινθο, την Νεμέα, την Σπάρτη, την Ολυμπία και την Αθήνα θα γίνονται εργαστήρια και παραστάσεις αφήγησης μύθων όπου οι Γάλλοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μαζί με κατοίκους των περιοχών που θα τους φιλοξενήσουν και ενδιαφέρονται για την χρήση του ζωντανού αφηγηματικού λόγου στην εκπαίδευση και την τέχνη.

 

Δι/νση: Λυκούργου, Αγίου Νίκωνος &, Σπάρτη 23100                                                Τηλέφωνο: +30 27310 28575
Email: efalak@culture.gr

Προηγούμενο άρθροPokemon cafe, Τόκιο.
Επόμενο άρθροFaralda Crane Hotel..ένα ξενοδοχείο-γερανός!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος