Σειρά με θέμα την δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν στην Apple TV+

Η πιο πρόσφατη μίνι σειρά της Apple TV+, Manhunt, θα επικεντρωθεί στον απόηχο της δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν το 1865.

Προσωπικότητες που επηρέασαν την ιστορία: Αβραάμ Λίνκολν - ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Η σειρά που χαρακτηρίζεται από την υπηρεσία streaming ως εν μέρει ιστορική φανταστική και εν μέρει θρίλερ συνωμοσίας, επικεντρώνεται στον υπουργό Πολέμου του Λίνκολν, Έντγουιν Στάντον, ο οποίος είναι αποφασισμένος να συλλάβει τον δολοφόνο του προέδρου και να προστατεύσει την κληρονομιά του.

Τον Έντγουιν Στάντον θα υποδυθεί ο Τομπάιας Μένζις, γνωστός για τον ρόλο του ως πρίγκιπας Φίλιππος του Ηνωμένου Βασιλείου στις δύο τελευταίες σεζόν του «The Crown».

Ο Στάντον, φίλος του Λίνκολν, οργάνωσε το ανθρωποκυνηγητό για τον Τζον Γουίλκς Μπουθ.

Η σειρά θα βασιστεί στο βιβλίο του ιστορικού και συγγραφέα Τζέιμς Σουάνσον «Manhunt: The 12-Day Chase for Lincoln’s Killer», το οποίο αφηγείται «το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην αμερικανική ιστορία» που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν.

Αβραάμ Λίνκολν: Σαν σήμερα στις 6 Νοεμβρίου 1860, εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ - Κόσμος - Νέα Κρήτη

Από τις 14 Απριλίου 1865 έως τις 26 Απριλίου 1865, όπως αναφέρεται στο βιβλίο ο Έντγουιν Στάντον «οδήγησε τα στρατεύματα ιππικού της Ένωσης σε μια άγρια, 12ήμερη καταδίωξη από τους δρόμους της Ουάσιγκτον, στους βάλτους του Μέριλαντ και στα δάση της Βιρτζίνια, ενώ η χώρα, που εξακολουθούσε να παραπαίει από τον εμφύλιο πόλεμο που μόλις τελείωσε, παρακολουθούσε με τρόμο και θλίψη».

Στη σειρά τον Αβραάμ Λίνκολν θα υποδυθεί ο Χάμις Λινκλέιτερ και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μέρι Τοντ Λίνκολν θα ενσαρκώσει η Λίλι Τέιλορ.

Τραγική ειρωνεία της ιστορίας: ο αδελφός του ανθρώπου που δολοφόνησε τον πρόεδρο Λίνκολν του έσωσε μετά από χρόνια τον γιο - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Προηγούμενο άρθροΕικαστικό εργαστήριo για εφήβους στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Επόμενο άρθροΓυρίσματα του “Γάμος αλά Ελληνικά 3” στην Κέρκυρα και Casting Call
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.