Το 1955 εργάστηκε για μερικούς μήνες σε ένα μαγαζί με καπέλα στο Λονδίνο και στα τέλη του ίδιου χρόνου άνοιξε μαζί με τον μετέπειτα σύζυγό της, Αλεξάντερ Πλάνκετ Γκριν, κατάστημα με την ονομασία «Bazaar» στην King’s Road στο Τσέλσι του Βόρειου Λονδίνου.
Όταν η Κουάντ αρχίζει να σχεδιάζει τα δικά της ρούχα, κάθε κολεξιόν της είναι κι ένα σκάνδαλο.
Το 1961 ανοίγει το δεύτερο μαγαζί της και δύο χρόνια αργότερα αρχίζει να εξάγει τα ρούχα της στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Η μίνι φούστα γίνεται το ενδυματολογικό σύμβολο της ρήξης μιας ολόκληρης γενιάς με την προηγούμενη.
Αν και αρχικά πουλούσε νεανικά ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, αργότερα ξεκίνησε να σχεδιάζει και η ίδια μερικά ρούχα τα οποία σύντομα έγιναν περιζήτητα ενώ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα μίνι φορέματα της.
Ύστερα από πολλές δοκιμές και σχέδια ολοκλήρωσε την πρώτη κολεξιόν της με μίνι φούστες και την παρουσίασε την Παρασκευή 10η Ιουλίου 1964. Το αγαπημένο αυτοκίνητο της Κουάντ, ήταν το «Μίνι Κούπερ» και αυτό της έδωσε την ιδέα για το όνομα της νέας δημιουργίας της.
Ένα χρόνο πριν, το 1963 η πρωτοπόρα σχεδιάστρια, απέσπασε το βραβείο «φόρεμα της χρονιάς» για το «μίνι». Όπως είχε πει στόχος της ήταν να φτιάξει ένα πρακτικό ρούχο για τη γυναίκα, που «θα της επιτρέπει να τρέχει για να προλάβει το λεωφορείο».
Όμως τα συντηρητικά πνεύματα αντέδρασαν έντονα στην αρχή, αλλά στο τέλος υποκλίθηκαν στη νέα μόδα.
Η Μαίρη Κουάντ εκτός από «επαναστάτρια», υπήρξε εξαιρετική επιχειρηματίας και πρωτοπόρος για την εποχή της.
Το 1966 παρουσίασε τη σειρά καλλυντικών της, ενώ τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ με το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και εισήχθη στο Fashion Hall of Fame. Πέραν από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι δημιουργίες της σημείωσαν μεγάλη επιτυχία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ιαπωνία.
Στα 85 χρόνια της η Κουάντ διατηρεί το στυλ που την είχε καθιερώσει στα 60’s. Η σχεδιάστρια ευτύχησε να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτιστικής επανάστασης των νέων που συντελέστηκε εκείνη την εποχή.
Μια από τις σημαντικότερες συντάκτριες μόδας του εικοστού αιώνα, η Ερνεστίν Κάρτερ (1906-1983) είχε πει: «Ελάχιστοι τυχεροί γεννιούνται τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος με τα σωστά ταλέντα. Στην πρόσφατη μόδα είναι τρεις: η Σανέλ, ο Ντιόρ και η Μαίρη Κουάντ».
Αξίζει να πούμε ότι μέχρι και σήμερα, οι επιχειρήσεις της Μαίρης Κουάντ συνεχίζουν να αποδίδουν, αφήνοντας κέρδη πολλών εκατομμυρίων.