Σαν Σήμερα εκδίδεται ο Δράκουλας, το Εμβληματικό Μυθιστόρημα

Δράκουλας (Dracula) είναι ο τίτλος μυθιστορήματος του Ιρλανδού συγγραφέα Μπράμ Στόκερ βασισμένο στο θρύλο του Κόμη Δράκουλα Εκδόθηκε για πρώτη φορά 26 Μαίου 1897. Ανήκει στην παράδοση της γοτθικής λογοτεχνίας και αποτελεί επιστολικό μυθιστόρημα, η δράση του οποίου εκτυλίσσεται μέσα από επιστολές ή ημερολογιακές καταγραφές των χαρακτήρων του. Ο Στόκερ, για να γράψει τον Δράκουλα, μελέτησε κι εμπνεύστηκε από άλλες δουλειές με βρικόλακες, όπως Το βαμπίρ του δόκτορα Τζον Πολιντόρι, από την Κορμίλα του Τζόζεφ Σέρινταν Λε Φανού και από τις Δεισιδαιμονίες Τρανσυλβανία της Έμιλυ Γκέραρντ.

Σαν σήμερα 26 Μαΐου | tempo24.news

Η εφιαλτική εμπειρία του Τζόναθαν Χάρκερ στο Κάστρο του Κόμη Δράκουλα, στα Καρπάθια όρη , αποτελεί την αρχή μιας αλυσίδας μακάβριων γεγονότων και τρομακτικών συμβάντων, καθώς ο μοχθηρός Δράκουλας φυλακίζει τον Χάρκερ στο κάστρο του και ξεκινάει για την Αγγλία  αναζητά αθώα θύματα για τον κόσμο των Νεκροζώντανων όπως την αθώα Λούσι και την αρραβωνιαστικιά του Χάρκερ, Μίνα. Μόνον ο Δρ. Βαν Χέλσινγκ κρατά το κλειδί της σωτηρίας και η φρικιαστική αλήθεια που αποκαλύπτει είναι πιο τρομακτική από κάθε εφιάλτη.

Το απέθαντο ρίγος του κόμη Δράκουλα | LiFO

Η ιστορία είναι γραμμένη σε επιστολική μορφή, ως μια σειρά γραμμάτων, καταχωρήσεων ημερολογίου και καταχωρήσεων ημερολογίων πλοίων, των οποίων οι αφηγητές είναι οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος. Μερικές φορές η ιστορία συμπληρώνεται με αποκόμματα εφημερίδων που αφηγούνται γεγονότα που συνέβησαν χωρίς την παρουσία κάποιου άμεσου μάρτυρα. Τα γεγονότα που απεικονίζονται στο μυθιστόρημα λαμβάνουν χώρα κατά χρονολογική σειρά, κυρίως στην Αγγλία και την Τρανσυλβανία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1890, μέσα στην ίδια χρονιά μεταξύ 3 Μαΐου και 6 Νοεμβρίου. Ένα σύντομο σημείωμα βρίσκεται στο τέλος του τελευταίου κεφαλαίου γραμμένο 7 χρόνια μετά τα γεγονότα που περιγράφονται στο μυθιστόρημα.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η 16η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου!
Επόμενο άρθροΟι «Μαγικές εικόνες» στη Ταινιοθήκη της Ελλάδος