Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος.

Στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος δημιουργήθηκε ένα νέο πρότυπο ψηφιακό, εκπαιδευτικό, διαδραστικό και πολυμεσικό Μουσείο ανοικτό στο κοινό, το οποίο υπάγεται στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

artme Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Στόχος του Μουσείου είναι αφενός η ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων της Ακαδημίας Πλάτωνος και η  προσέγγιση του κόσμου της φιλοσοφίας και των ιδεών του Πλάτωνα με τη χρήση  σύγχρονης  τεχνολογίας και αφετέρου η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολιτών σε δράσεις εκπαίδευσης και πολιτισμού.Το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος λειτουργεί σε ένα νέο κτίριο του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημία Πλάτωνος και περιλαμβάνει σειρά φυσικών εκθεμάτων και πολυμεσικών εφαρμογών.

artme Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος.

Το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένα εκπληκτικό, υπερσύγχρονο ψηφιακό μουσείο αφιερωμένο στον Πλάτωνα και το έργο του. Το Μουσείο που μοιάζει με κουτί είναι εντελώς διαδραστικό και βρίσκεται κοντά στην Ακαδημία που δημιουργήθηκε από τον μεγάλο φιλόσοφο. Η έκθεση του Μουσείου αναπαράγει τη ζωή και το έργο του φιλόσοφου, καθώς και την επιρροή του στη σύγχρονη σκέψη. Εκτίθεται επίσης η ιστορία και ο ρόλος της Ακαδημίας που ίδρυσε. Μέσω του οπτικοακουστικού υλικού, των βίντεο και των διαδραστικών εφαρμογών, θα μάθετε τα πάντα για ένα από τα πιο στοχαστικά μυαλά της αρχαιότητας.

artme Ακαδημία Πλάτωνος: Ψηφιακό Μουσείο

Μέσω πολλαπλών επιπέδων πληροφορίας  ο επισκέπτης περιηγείται τόσο στον χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος , όσο και στον «κόσμο των ιδεών».  Η περιήγηση αυτή στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής και του πλατωνισμού και στη δημιουργία ερεθισμάτων για συζήτηση εντός και εκτός του χώρου.

artme Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η έκθεση είναι μία «βουτιά» στο χρόνο. Ξεκινάει από τη σημερινή αθηναϊκή γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος.    Ο χρόνος κυλάει προς τα πίσω και εμείς παρακολουθούμε  τα στάδια της αποκάλυψης και της ανακάλυψης του αρχαιολογικού χώρου. Προετοιμαζόμαστε για τη «γνωριμία» με τον Πλάτωνα.

artme Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος.

Στην πρώτη αίθουσα του Μουσείου γνωρίζουμε τον Πλάτωνα ως ιστορικό πρόσωπο που έζησε στην Αθήνα του 4ου π.Χ. αι.  ενώ ταυτοχρόνως γνωρίζουμε τον αρχαιολογικό χώρο της «Ακαδημίας Πλάτωνος» ως τον τόπο που έδρασε. Στη δεύτερη αίθουσα γνωρίζουμε το έργο και τις μεθόδους του.

artme Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος.

Στην τρίτη αίθουσα γνωρίζουμε τους τρόπους που το έργο του Πλάτωνα  το οποίο ταξιδέψε μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας από τους συνεχιστές της Ακαδημίας και φτάνοντας στο σήμερα. Γνωρίζουμε, λοιπόν,  πώς η Πλατωνική σκέψη ενέπνευσε την ανθρωπότητα.

artme Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Στο Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Οι μαθητές με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών προσεγγίζουν το πεδίο της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και «περιηγούνται» στον χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στον «κόσμο των ιδεών» αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων.

artme Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Τρίτη-Σάββατο 9:00 – 16:00                                                                                    Κυριακή 10.00 – 14.00                                                                                        Μοναστηρίου και Κρέοντος 1 – Ακαδημία Πλάτωνος
Τηλ: 210 5142138

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Έφυγε Απο Τη Ζωή Η Κλεοπάτρα, Βασίλισσα Της Αιγύπτου
Επόμενο άρθροWar of the Worlds: H τρίτη σεζόν θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος