Το Psaroloco παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ελεύθερη είσοδο με στόχο να προσεγγίσει, να συνδέσει και να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα παιδιά με εκπληκτικές κινηματογραφικές εμπειρίες.

Το Psaroloco προσφέρει ένα ποικιλόμορφο, ανεξάρτητο και πλουραλιστικό πρόγραμμα ενισχύοντας την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της κοινωνικής ένταξης και της ενσυναίσθησης.

Με υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών: κινούμενο σχέδιο – ντοκιμαντέρ – μυθοπλασία από όλο τον κόσμο που ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την οικολογική συνείδηση τα νέα μέσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με ταινίες που συμμετείχαν ή απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ (Εmmy Awards, Annecy, Clermont- Ferrand, Βerlinale κ. α) με υποψηφιότητες στα Όσκαρ, στα βραβεία Cesar που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Το Psaroloco παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy. Το πρόγραμμα συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών καθώς και με παράλληλες δράσεις.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Απριλίου μετά τις προβολές των προγραμμάτων Μικρές Περιπέτειες & Θάλασσα και φιλία ακολουθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κινηματογραφικό εργαστήρι «Παίζουμε Κινηματογράφο» της Cinemathesis με την Γιάννα Δεληγιάννη με αφορμή το μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά με θέμα τον κινηματογράφο στην πρωτότυπη ελληνική βιβλιογραφία.

Τέλος, την Κυριακή 9 Απριλίου 11:00 το πρόγραμμα “Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά I Β μέρος”. Θα προλογίσει η εκπαιδευτικός & σύμβουλος γονέων Μαργαρίτα Καμαριώτου.

To πρόγραμμα του φεστιβάλ Psaroloco αποτελείται από 45 ταινίες μικρού μήκους από 16 χώρες χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες (από 4 ετών και για όλη την οικογένεια). Όλες οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υπότιτλους.

 

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστός ως El Greco
Επόμενο άρθροΑκρόαση από το Από Κοινού Θέατρο
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος