Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι η φυσική εξέλιξη της κοινής ομοιοπαθητικής.

Η ζωή ανανεώνεται και προχωράει μέσα από την εξέλιξη της αρχέγονης μονάδας της.

Η ομοιοπαθητική προσέγγιση εξελίσσεται, ανανεώνεται και προχωράει μέσα από την ωρίμανση των Ιπποκρατικών και Χανεμανικών ιδεών που καταλήγουν στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Κάθε τι που μένει στάσιμο, φθείρεται, σαπίζει και χάνει τη δύναμη του μέσα σε μια κοινωνία απαιτήσεων και μια δύσπιστη επιστημονική κοινότητα.

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική φέρνει τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα της εξέλιξης και της ανανέωσης.

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική πατάει πάνω στις ίδιες αρχέγονες αξίες και βάσεις που έχουν αποδειχθεί.

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική συνομιλεί με την κοινωνία και συνεργάζεται με την επιστημονική κοινότητα γιατί το θετικό αποτέλεσμα το δικαιούμαστε όλοι.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

  1. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά συμβατή και ισότιμη προς την Ακαδημαϊκή Ιατρική, δεδομένου ότι η Ιατρική είναι μία και ενιαία.
  2. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική καταργεί τη τεχνητή αντιπαλότητα με την Ακαδημαϊκή ιατρική. Η αντιπαλότητα αυτή βλάπτει ουσιαστικά τον ασθενή, θέτει κινδύνους για την δημόσια υγεία και εξυπηρετεί μόνον ύποπτα συμφέροντα.
  3. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική με γνώμονα το συμφέρον του ασθενούς, συνεργάζεται αρμονικά και απρόσκοπτα με όλες τις ιατρικές ειδικότητες, σε όλα τα επίπεδα.
  4. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική δίνει τη δυνατότητα να εφαρμοστεί ως συμπληρωματική θεραπεία σε όλες σχεδόν τις ιατρικές πράξεις, παράλληλα με οποιαδήποτε φαρμακευτική ή άλλη θεραπεία, δίνοντας εφαρμογή στη μετάβαση από το 1 στο 1+1.
  5. Η δράση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη μέσα από την ιατρική πράξη δύο αιώνων. Το placebo δηλαδή η αυθυποβολή που επικαλούνται κάποιοι αδαείς δεν έχει καμία σχέση με το ομοιπαθητικό φάρμακο διότι:

α) το θεραπευτικό αποτέλεσμα της προηγμένης ομοιοπαθητικής ξεπερνά συνήθως το 87% ενώ το placebo effect που στηρίζεται στην αυθυποβολή δεν ξεπερνά το 22%.

β) η Προηγμένη Ομοιοπαθητική εμφανίζει πολύ σημαντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα σε βρέφη και νεογνά τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να αυθυποβληθούν δεδομένου ότι δεν γνωρίζουν καν ότι λαμβάνουν φάρμακο.

γ) η Προηγμένη Ομοιοπαθητική εμφανίζει πολύ σημαντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα στα ζώα τα οποία ως εκ της φύσεως τους, δεν μπορούν να αυθυποβληθούν. Απόδειξη του ανωτέρω είναι ότι ο Ευρωπαϊκός νόμος ορίζει τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ως θεραπεία προτεραιότητας σε βιολογική κτηνοτροφία, βιολογική μελισσοκομία και βιολογικές ιχθυοκαλλιέργειες (Κανονισμός ΕΟΚ 2029/1991, Κανονισμός ΕΚ 1804/1999, Κανονισμός ΕΚ 889/2008, Κανονισμός ΕΚ 710/2009).

  1. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική σέβεται τα εμβόλια και τη δράση τους. Πριν καν από την ανακάλυψη των εμβολίων και της εμβολιαστικής θεωρίας, η ομοιοπαθητική εισήγαγε πρώτη την έννοια της χορήγησης του ομοιοπαθητικού φαρμάκου σε υψηλές αραιώσεις, με σκοπό να κινητοποιήσει και ενεργοποιήσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, κατοχυρώνοντας στην ουσία την αρχή της δράσης των εμβολίων.
  2. Τα φάρμακα κατασκευάζονται για χρήση αποκλειστικά και μόνο από όλους τους γιατρούς και τους λειτουργούς της υγείας. Το ομοιοπαθητικό θεραπευτικό μέσο σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αρ. ΔΥΓ 3α/οικ.82161 του Ελληνικού Κράτους είναι φάρμακο (ΦΕΚ Β 2374/24.8.2012, άρθ. 1α §4). Άρα είναι αυτονόητο ότι όλοι οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων έχουν δικαίωμα, σύμφωνα με το νόμο, στην ομοιοπαθητική συνταγογραφία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μονοπωλεί το ομοιοπαθητικό φάρμακο.
  3. Οι λειτουργοί της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής συντάσσονται με την νομιμότητα, βοηθώντας και στηρίζοντας τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνταγογραφούν ομοιοπαθητικά φάρμακα, σύμφωνα με την ιατρική τους κρίση, παράλληλα με την χημική συνταγογραφία της επιλογής τους.
  4. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική συντάσσεται με την νομιμότητα ως προς την ορθή  παρασκευή του ομοιοπαθητικού φαρμάκου, η οποία απαιτείται να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται από το GMP (Good Manufacturing Practice), την  παγκόσμια πιστοποίηση για την παραγωγή φαρμάκων, όπως ο Ευρωπαϊκός νόμος ορίζει και απαιτεί ήδη από το 2004. (Οδηγίες 2001/83/EC, 2003/94/EC, 2011/62/EC).
  5. Η ορθή πολιτική υγείας και συνεργασίας της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, υποστηρίζοντας το συμφέρον του ασθενούς και τη δημόσια υγεία, οδηγεί ένα μεγάλο ρεύμα γιατρών όλων των ειδικοτήτων να την υιοθετούν παράλληλα με την ειδικότητα τους.

https://ego.gr/webtv/omoiopathitiki/proigmeni-omoiopathitiki/9st

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα για τον «Κοιμώμενο Χαλεπά» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Αλκμήνη
Επόμενο άρθρο«Φωτιά και Αίμα»: Το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε το «House of the Dragon»
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος