Όταν μια λάτρης των αντικών αγόρασε για 4 δολάρια έναν πίνακα που φαινόταν να φέρει την υπογραφή του N.C. Wyeth σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών το 2017, αστειεύτηκε ότι ο πίνακας θα μπορούσε να είναι ένα αυθεντικό έργο του γνωστού Αμερικανού ζωγράφου (1882 – 1945). Το αστείο της τελικά δεν ήταν για γέλια, και ο πίνακας τώρα εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 250.000 δολάρια σε δημοπρασία τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του οίκου δημοπρασιών Bonhams Skinner, η γυναίκα που σήμερα πουλάει τον πίνακα τον είχε αγοράσει σε ένα κατάστημα Savers στο Μάντσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ, ενώ έψαχνε για κορνίζες που θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιήσει. Ο πίνακας του Wyeth είχε καταχωνιαστεί σε έναν τοίχο μαζί με φθαρμένες αφίσες.

Η γυναίκα πήρε το έργο στο σπίτι της, αλλά δεν μπόρεσε να βρει καμία πληροφορία για αυτό με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αφού κρέμασε τον πίνακα στην κρεβατοκάμαρά της για μερικά χρόνια, τελικά τον αποθήκευσε σε μια ντουλάπα του σπιτιού της.

Ανακάλυψε ξανά τον πίνακα τον περασμένο Μάιο ενώ καθάριζε, και αυτή τη φορά δημοσίευσε φωτογραφίες του σε μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «Things Found in Walls» (Πράγματα που βρέθηκαν σε τοίχους).

Τα σχόλια στην ανάρτηση την οδήγησαν να επικοινωνήσει με την Lauren Lewis, μια πρώην επιμελήτρια τέχνης με ειδίκευση στον N.C. Wyeth (αλλά και στους επίσης γνωστούς ζωγράφους Andrew Wyeth και Jamie Wyeth, γιο και εγγονό του πρώτου). Αφού είδε το έργο από κοντά, η Lewis βεβαιώθηκε κατά 99% ότι ήταν αυθεντικό.

Προηγούμενο άρθρο1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ «Μεσογειακοί Διάλογοι»
Επόμενο άρθρο«Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στο Θέατρο Κιβωτός
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος