Πεντάχρονη από τη Βρετανία μπαίνει στο ρεκόρ Γκίνες ως η νεότερη συγγραφέας

Σε ηλικία πέντε ετών και 211 ημερών, η Μπέλα-Τζέι Νταρκ από το Ντόρμοντ της Βρετανίας «μπήκε» στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως η νεότερη συγγραφέας. Το βίβλιο της φέρει τον τίτλο «The Lost Cat», (Ο Χαμένος Γάτος) και περιγράφει την περιπέτεια του Snowy (Χιονούλη), ενός γατούλη που χάθηκε βγαίνοντας μόνος ένα βράδυ από το σπίτι.

artme Five-year-old British girl

«Ο Χαμένος γάτος» κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία στις 31 Ιανουαρίου του 2022 από τον εκδοτικό οίκο Ginger Fyre Press και έως σήμερα έχουν πωληθεί 1.000 αντίτυπα, ενώ διατίθεται και διαδικτυακά.

artme the lost cat

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ντόροθι Στρέιτ που έγραψε στα έξι της χρόνια το βιβλίο «How the World Began» (Πώς Ξεκίνησε ο Κόσμος), το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1964.

Η Μπέλα εμπνεύστηκε την ιστορία του Χιονούλη από τις ζωγραφιές της. «Ξεκίνησε από μία εικόνα. Ο μπαμπάς μου μού είπε ότι μπορώ να φτιάξω ένα βιβλίο και η ιστορία ήλθε από την εικόνα» λέει η μικρή.

artme Guinness  World Records

Προηγούμενο άρθροΟ Κωστής Μαραβέγιας στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Γεννήθηκε Ο Κρίστοφ Κισλόφσκι
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.