Το “Peace by Peace” είναι ένα σύγχρονο αντιπολεμικό και φιλανθρωπικό project – πρωτοβουλία της κολεκτίβας  “Futurenice”, που απεικονίζει την απάντηση της καλλιτεχνικής κοινότητας στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και το φαινόμενο του πολέμου γενικότερα.

Το αίτημα για ειρήνη, επίκαιρο όσο πάντοτε, συσπειρώνει εικονογράφους από όλη την Ελλάδα και τους καλεί να εκφράσουν καλλιτεχνικά το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και ευαισθητοποίησης στη φρίκη του πολέμου. Παράλληλα, αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο ο πολυδιάστατος χαρακτήρας της αντιπολεμικής διαμαρτυρίας, αφού το κάθε έργο αποτελεί μια sui generis προσέγγιση, άλλοτε πιο έμμεση και άλλοτε πιο κυριολεκτική, με χρήση διαφορετικών μέσων, υλικών και τεχνοτροπιών. Συνθέτοντας ένα πολυδιάστατο πάζλ, οι διαφορετικές εικονογραφήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συγκριτικής ανάγνωσης του αντιπολεμικού κινήματος και παρουσιάζουν αναλυτικά την επίδρασή του στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το σύνολο των 45 έργων σε ένα ξεχωριστό έντυπο – ανθολογία, που θα διατίθεται στα πλαίσια της έκθεσης. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δωριστούν σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια του πολέμου, μέσω σύμπραξης με το φορέα Ukraine fundraising – Dr. Denis Mukwege Foundation.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
Επόμενο άρθροΠανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου: Οι καλύτερες ταινίες του 2022