Παρουσίαση βιβλίου: «Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ!» του William Faulkner

Λίγα λόγια την υπόθεση του βιβλίου

Ένας φτωχός άνδρας καταφέρνει να πλουτίσει και να ανελιχθεί κοινωνικά. Όμως η φιλοδοξία και η ανάγκη του για εξουσία θα τον οδηγήσουν στην καταστροφή.
Την ιστορία του αφηγούνται διαφορετικοί ήρωες και μέσα απ’ την πολύπλευρη εξιστόρηση αναδύεται το ερώτημα: μπορούμε άραγε πράγματι να γνωρίζουμε το παρελθόν;
Το αριστούργημα του William Faulkner και ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ (1936) του Ουίλιαμ Φώκνερ είναι ατόφια τραγωδία (…) και ταυτόχρονα είναι το αντίθετο μιας τραγωδίας, που το ισχνό της κορμί εδώ, με τη συστηματική πάχυνση διά του οριακά μακροπερίοδου λόγου, των πολυάριθμων ονοματικών κι επιθετικών προσδιορισμών, της απέραντης εξομολογητικής θάλασσας σε πλαγιογραφή από τη νεότερη αδερφή της Έλεν, Ρόζα Κόλντφιλντ, στο 5ο κεφάλαιο, κ.λπ., έχει γίνει αγνώριστο». (Μιχάλης Μακρόπουλος, bookpress.gr, 20/09/2021)

Πέμπτη 30  Ιουνίου, ώρα 7.30 μ.μ.

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
(Ερμού 134, Αθήνα)

Με τη μεταφράστρια του έργου

Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

συνομιλούν οι :

Βασίλης Δρόλιας -Συγγραφέας
Παναγιώτης Κεχαγιάς – Μεταφραστής, συγγραφέας
Σ υ ν τ ο ν ι σ μ ό ς  :
Γιάννης Μπασκόζος  – Δημοσιογράφος, συγγραφέας

artme Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ! - William Faulkner

Προηγούμενο άρθρο34 σιντριβάνια στην Αθήνα αποκτούν ξανά ζωή.
Επόμενο άρθροΑνοίγουν Σήμερα οι Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.