Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομπότ στο Πεκίνο.

Το παρόν της ρομποτικής «χτύπησε» αυτό το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τα Ρομπότ στο Πεκίνο.

Κάποια από τα θαύματα της τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάζουν πάνω από 110 εταιρείες που εκθέτουν τις καλύτερες και εξυπνότερες δημιουργίες τους στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Etrong στο Πεκίνο.

World Robot Conference kicks off in Beijing

Από τις 18 Αυγούστου, πάνω από 500 ρομπότ 130 εταιρειών έκαναν επίδειξη δύναμης, ακρίβειας και νοημοσύνης στα 40.000 τετραγωνικά μέτρα της έκθεσης. Τριάντα από αυτά έκαναν το ντεμπούτο τους στην κινεζική πρωτεύουσα.

World Robot Conference kicks off in Beijing

Από τη μεταλλική «μετεμψύχωση» του Αϊνστάιν έως τους ρομποτικούς σκύλους και τα χειρουργικά ρομπότ, πολλά από αυτά τα φουτουριστικά τεχνολογικά επιτεύγματα ίσως αποδειχθούν οι προάγγελοι της μελλοντικής μας καθημερινότητας.

World Robot Conference kicks off in Beijing

Μία νοσοκόμα-ρομπότ, ένα ρομπότ που παίζει Σοπέν και Μπαχ στο πιάνο, ένας κινεζόφωνος Άλμπερτ Αϊνστάιν, είναι κάποια από τα θαύματα της τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάζουν πάνω από 110 εταιρείες που εκθέτουν τις καλύτερες και εξυπνότερες δημιουργίες τους στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Etrong στο Πεκίνο.

World Robot Conference kicks off in Beijing

Στο βιομηχανικό πάρκο του E-Town της περιοχής Daxing της πόλης μπορεί να θαυμάσει κανείς από ένα πιστό σκυλί-φύλακα, ρομπότ που απολυμαίνουν το χώρο, ρομπότ βιομηχανικών γραμμών συναρμολόγησης έως ανθρωποειδή ρομπότ ικανά να εκτελέσουν περίπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις. Ωστόσο, την πρώτη μέρα, την παράσταση στην τεχνολογική Μέκκα της περιοχής Ντασίνγκ έκλεψε ο κινεζόφωνος «Albert Einstein», ένα από τα πιο ευφυή ανδροειδή που αναπτύχθηκαν ποτέ και επικοινωνεί άπταιστα στα μανδαρινικά.

Προηγούμενο άρθροΣεπτέμβριος στην COSMOTE TV
Επόμενο άρθροΈργο του Μπάνκσι ανεβάζει στα ύψη την αξία ενός ιστορικού ακινήτου
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος