Όταν η Ιστορία συναντά την 7η Τέχνη: του Γ. Σύρου

Το βιβλίο του «Δια Πυρός και Αίματος: Το Πολεμικό Χρονικό του 1821» παρουσίασε την περασμένη Κυριακή 29/5, ανήμερα της επετείου Αλώσεως της Πόλεως, ο συγγραφέας Γεώργιος Σύρος στην Μαγνησία.

ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ-ΚΑΙ-ΑΙΜΑΤΟΣ-ΤΟ-ΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΧΡΟΝΙΚΟ-ΤΟΥ-1821-600x881.png

Με την πολύτιμη συνδρομή του πεπειραμένου δημοσιογράφου του Star Δημήτρη Μαρέδη, η βιβλιοπαρουσίαση διεξήχθη με αξιοσημείωτη επιτυχία, αφού οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βιβλίο, τον συγγραφέα και τους ομιλητές μέσα σε μία όμορφη ατμόσφαιρα.

O συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Γεώργιος Σύρος, προέβη σε μια ιστορική ανασκόπηση του Αγώνα από το 1821 έως το 1829, αναφέροντας τα πιο γνωστά πολεμικά γεγονότα.

εικόνα_Viber_2022-05-23_22-12-01-107.jpg

Μεταξύ των ομιλητών παρευρέθη ο έγκριτος ιστορικός ερευνητής και πολυγραφότατος συγγραφέας Δημήτριος Ευαγγελίδης και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκών – Διεθνών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ. και συγγραφέας Νικόλαος Βασιλειάδης. Επίσης καλεσμένος ήταν και ο ηθοποιός Μανώλης Σαββίδης (ταινία «Πέντε») και ο σκηνοθέτης – σεναριογράφος Βασίλης Τσικάρας που προλόγισε το βιβλίο και που επανέφερε κινηματογραφικό Έπος του 1821, με την τριλογία «Έξοδος», «Πολιορκία», «Πέντε».

Η ταινία «Πέντε» πραγματεύεται το σχετικώς άγνωστο Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης το 1821 και γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι  με ένα εξαιρετικό καστ Ελλήνων ηθοποιών όπως ο Γιάννης Αϊβάζης, ο Σπύρος Μπιμπίλας αλλά και τον χολυγουντιανό σταρ Manu Bennett. Ο σκηνοθέτης τόνισε την σημασία διατηρήσεως της ιστορικής μνήμης, καθώς αυτό είναι το στοίχημα των καιρών: Η Τέχνη οφείλει να προασπίζει την Ιστορία, την Μνήμη, τον Πολιτισμό.

* Τα έσοδα του βιβλίου διατίθενται για την ταινία «Πέντε».

εικόνα_Viber_2022-05-30_17-28-55-143.jpg

Προηγούμενο άρθροΣήμερα στις αίθουσες : ¨Men ¨
Επόμενο άρθροΠραγματικές τοποθεσίες που αποτέλεσαν έμπνευση για τον παραμυθένιο κόσμο της Disney
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.