Ομαδική έκθεση

Από τις 3 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ) σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) διοργανώνει Έκθεση Χαρακτικής 23 φοιτητών του Εργαστηρίου Επιλογής: Χαρακτική της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με θέμα “Η Ύδρα πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες”.

Οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στο Μουσείο τυπώματα που προήλθαν από την έρευνά τους στο νησί της Ύδρας τα Ακαδημαϊκά Έτη 2018-2019 και 2019-2020, κατά τα οποία διέμεναν στο Σταθμό της Σχολής Καλών Τεχνών, το περίφημο Αρχοντικό Τομπάζη, επισκέπτονταν Μουσεία του νησιού και εμπνέονταν από τους παλιούς Υδραίους καλλιτέχνες (Ν. Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Ν. Νικολάου, Π. Βυζάντιο, Π. Τέτση και άλλους) καθώς και από τα ατμοσφαιρικά τοπία, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το μοναδικό φως του νησιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι φοιτητές πειραματίστηκαν με την Τέχνη της Χαρακτικής που παρακολουθούν για ένα με δύο έτη, παρουσιάζοντας έργα με μια άλλη εικαστική ματιά από αυτή του βασικού Εργαστηρίου τους, Ζωγραφικής ή Γλυπτικής.

Ο χώρος του Μουσείου, ως το εκθεσιακό “σήμα κατατεθέν” της Ύδρας που ενσωματώνει “παντρεύοντας” τα εκθέματα της Ιστορίας με τα εκθέματα της Χαρακτικής Τέχνης των νέων καλλιτεχνών, είναι ό,τι πιο κατάλληλο για να αναδείξει τα έργα των φοιτητών.

Με την έκθεση αυτή επιθυμούμε να εγκαινιαστεί μια μόνιμη συνεργασία της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας, με την μακρά καλλιτεχνική παράδοση του νησιού αλλά και με την παράδοση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας παλιών και νέων φοιτητών της ΑΣΚΤ και ξένων φιλοξενούμενων καλλιτεχνών στον καλλιτεχνικό Σταθμό της Σχολής. Μια παράδοση πολλών δεκαετιών…

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί από τους Φοιτητές Εργαστήριο Χαρακτικής ανοικτό στο κοινό, με στόχο τη γνωριμία όσων επιθυμούν να πειραματιστούν δημιουργικά με τις εκτυπώσεις.

Προηγούμενο άρθροΝόησις-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας
Επόμενο άρθρο15ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Arc for Dance Festival”