Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για Παιδιά

Για τρεις ακόμη εβδομάδες μπορούν να παρατείνουν τις διακοπές τους οι λιλιπούτιοι φίλοι του θέατρου στο Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του ΚΘΒΕ.

Έως και τις 9 Σεπτεμβρίου το ταξίδι συνεχίζεται με θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και εξερευνήσεις σ’ έναν κόσμο έκφρασης, φαντασίας και δημιουργίας, μέσα από εικαστικές και παραστατικές τέχνες.

Από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα οι συνταξιδιώτες των καλλιτεχνικών εργαστηρίων ταξίδεψαν ανά τον κόσμο και «επισκέφθηκαν» θέατρα άλλων χωρών και άλλων εποχών.

Οι προορισμοί ανεξάντλητοι. Στα σχέδια των παιδαγωγών και των ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου για τις επόμενες εβδομάδες η Κίνα, η Τσεχία και η Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ.

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι να μυήσουν τα παιδιά στη μαγεία του θεάτρου και μέσα από τα εργαλεία της θεατρικής έκφρασης και από το παιχνίδι να γνωρίσουν την ιστορία και τα διαφορετικά είδη θεάτρου, να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες και να διευρύνουν τη σκέψη για τον ρόλο τους και τον ρόλο των άλλων στην κοινωνία.  Τα παιδιά μέσα από το θέατρο επικοινωνούν, μοιράζονται και εξελίσσονται, καθώς κάθε θεατρική δραστηριότητα είναι ένα ταξίδι αναζήτησης και μια πολύπλευρη εμπειρία.

Μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς συντονίζουν, με τη συνεργασία ηθοποιών του ΚΘΒΕ, δέκα (10) θεματικές εβδομάδες για παιδιά σχολικής ηλικίας −με ειδικά τμήματα για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών, 8-9 ετών και 10-11 ετών− με συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές-εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό-κίνηση, σκηνογραφία, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.

Προηγούμενο άρθροΜουσείο της Αρχαίας Αγοράς
Επόμενο άρθροΙατρείο διακοπής καπνίσματος από τις 13 Σεπτεμβρίου στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος