Την ώρα που οι περισσότεροι υψηλοί προσκεκλημένοι έχουν ήδη «πατήσει» Αθήνα, οι πυρετώδεις εργασίες στο Τατόι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς χτες και όλα είναι έτοιμα για την  κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σήμερα, Δευτέρα  16/1.

Το βράδυ της Κυριακής, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρέθεσε δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων των βασιλικών οικογενειών του εξωτερικού.

Νωρίτερα, η οικογένεια του τέως βασιλιά έκανε την τελική πρόβα για την κηδεία. Όπως είναι ήδη γνωστό, το φέρετρο θα σηκώσουν οι γιοι του, αλλά και τα εγγόνια του. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει στην κηδεία ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος.

Υπενθυμίζεται πως ο τέως βασιλιάς κηδεύεται ως ιδιώτης με την κηδεία να έχει οριστεί στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ από τις 6:00 η σορός του εκλιπόντος θα εκτεθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται 6 συν 6, αντίστοιχα, Συνοδικοί Μητροπολίτες.
  • Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού.
  • Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Οικογένεια.

Αριστερά της Οικογένειας θα βρίσκονται:

  • Αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία
  • Πρώην βασιλείς
  • Διάδοχοι θρόνων
  • Η ταφή του Κωνσταντίνου θα γίνει στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου, δίπλα στους γονείς του.

Τον εναέριο χώρο της Αττικής και συγκεκριμένα περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια «σφραγίζουν» με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε την Κυριακή οι ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη  Μητρόπολη  και τη μεταφορά της σορού για την ταφή στο Τατόι, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, το ΤΕΕΜ ξεκίνησε χτες να πραγματοποιεί ελέγχους στη Μητρόπολη και τις πέριξ περιοχές, ενώ ο Μητροπολιτικός Ναός και το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου θα σφραγιστούν από τις Αρχές.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου: Οι καλύτερες ταινίες του 2022
Επόμενο άρθρο«Τα καλύτερά μας χρόνια» στην ΕΡΤ1 – Νέα δεκαετία, καινούργιες περιπέτειες και προκλήσεις για την αγαπημένη παρέα του Γκύζη!