Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 25 & 26 Αυγούστου 2023, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στο ομώνυμο ρόλο και την Μαριλίτα Λαμπροπούλου στο ρόλο της Ιοκάστης.


Σημείωμα Σίμου Κακάλα

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχουμε «δει» τόσο μακριά μέσα στο σύμπαν και τόσο βαθιά μέσα στον άνθρωπο. Πολύ συχνά στο χείλος μιας καταστροφής διαπιστώνουμε ότι το κακό που πολεμάμε είμαστε οι ίδιοι. Το πρόσωπο του Οιδίποδα είναι η ίδια η ανθρωπότητα στον καθρέφτη. Έχοντας βρει τον υπαίτιο, βρίσκεται στο σημείο να πρέπει επιτακτικά να κάνει μια επιλογή έστω την τελευταία στιγμή, έστω έχοντας ήδη κάνει το μεγαλύτερο σφάλμα.

Σ’ αυτή την παράσταση, ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, μια ομάδα με μάσκες γερόντων αποτελεί τον χορό συστρέφεται, θρηνεί και αγωνιά. Μέσα από αυτόν τον χορό αποκαλύπτονται τα τραγικά πρόσωπα Οιδίποδας, Ιοκάστη, Τειρεσίας και Κρέοντας.


Παίζουν (αλφαβητικά) Γιώργος Αμούτζας (Αγγελιοφόρος), Σίμος Κακάλας (Ιερέας του Διός), Χρήστος Μαλάκης (Τειρεσίας), Μαριλίτα Λαμπροπούλου (Ιοκάστη), Κωνσταντίνος Μωραΐτης (Εξάγγελος),Γιάννης Νταλιάνης (Κρέων),Γιάννης Στάνκογλου (Οιδίπους) 

• Χορός Μάρκος Γέττος, Πανάγος Ιωακείμ, Απόστολος Καμιτσάκης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιώργος Λόξας, Παύλος Παυλίδης 

• Μουσικός επί σκηνής Φώτης Σιώτας

• Παραγωγή Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος 


Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή

25 & 26 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροOpen Cinema στο River West
Επόμενο άρθροΟ Μίλτος Πασχαλίδης στο CT GARDEN by Christmas Theater