Περισσότερα από 4.200 βιογραφικά έχει δεχθεί τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, η Uworc η νέα καινοτόμος πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού για τις επιχειρήσεις HORECA (ξενοδοχεία. εστιατόρια, κέτερινγκ) η οποία παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγες μέρες.

Η Uworc είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακή εταιρεία που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους του τουρισμού για τους ανθρώπους του κλάδου. Η ιδέα για τη δημιουργία της γεννήθηκε έναν χρόνο πριν και τον Φεβρουάριο απέκτησε νομική μορφή. Έναν μήνα αργότερα ήρθε η πρώτη υπογραφή συμβολαίου ενώ έως τον Μάιο 126 εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί από 21 εργοδότες. Συνολικά έως σήμερα έχουν στελεχωθεί 193 θέσεις.

Ενδιαφέροντα είναι τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της Uworc, σχετικά με το προφίλ των εργαζομένων στον τουρισμό, τις θέσεις που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση καθώς και οι περιοχές από τις οποίες καταγράφονται τα περισσότερα αιτήματα για κάλυψη των θέσεων. Με δεδομένο μάλιστα ότι το καλοκαίρι εκπρόσωποι του τουρισμού και της εστίασης έκαναν λόγο για χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις τους, όχι μόνο στα νησιά αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η Uworc, στα ξενοδοχεία, οι θέσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση από πλευράς επιχειρήσεων ήταν για υπαλλήλους «πρώτης γραμμής» ακολούθως για υπαλλήλους service και μάγειρες. Αντίστοιχα στα εστιατόρια υψηλότερη ήταν η ζήτηση για μάγειρες, ακολούθησε το προσωπικό στην κουζίνα και οι υπάλληλοι service.

Στις περιοχές της χώρας με τη μεγαλύτερη ζήτηση για κάλυψη θέσεων, πρώτη ήταν η Μύκονος με 46% του συνόλου των αιτημάτων και δεύτερη η Αθήνα με 22% Οι υπόλοιπες περιοχές που ακολούθησαν (Μέτσοβο, Μάνη, Χαλκιδική, Σαντορίνη) είχαν χαμηλότερα ποσοστά (από 5% η καθεμία) επί του συνόλου.

Όσον αφορά στο μέσο προφίλ των εργαζομένων πρώτης γραμμής (service, Front Desk, Housekeeping, κ.λπ.) είναι άτομα μικρά σε ηλικία που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον τουρισμό, χωρίς απαραίτητα σχετικές σπουδές.

Σχετικά με το μέσο προφίλ Εργαζομένων σε Διευθυντικές Θέσεις (Assistant Managers, Operation Managers, κ.λπ.) είναι επαγγελματίες που έμαθαν να εξελίσσονται στον τουρισμό και οι οποίοι, ανεξαρτήτως σπουδών, έχουν επενδύσει προσωπικό χρόνο σε ποικίλα σεμινάρια, προκειμένου να μετεκπαιδευτούν και να ανελιχθούν.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Έπεσε Το Τείχος Του Βερολίνου
Επόμενο άρθροMarathon Expo 2022
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος