Οι πιο όμορφες -μικρές- πόλεις της Ευρώπης!

Μια σειρά προτάσεων για κάθε ταξιδιώτη που θέλει να γνωρίσει την άλλη πλευρά των Ευρωπαϊκών χωρών, σε μέρη που μοιάζει να σταμάτησε ο χρόνος.

Σίγουρα, έστω μία από αυτές τις πόλεις της Ευρώπης που, αναμφίβολα, αποτελούν κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, θα βρίσκεται στη λίστα σας με τα μέρη «που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε έστω μία φορά στη ζωή σας».

Όμως, η Γηραιά Ήπειρος, κρύβει αναρίθμητα μικρά διαμάντια, πόλεις γραφικές γεμάτες με τον αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό πλούτο της χώρας στην οποία βρίσκονται, που ενώ έχουν ανακαλυφθεί από κάποιους «ψαγμένους» ταξιδιώτες, αξίζουν κι εκείνες μία θέση στις λίστες με τους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης.

Στη λίστα του CNNi, από την Ελλάδα βλέπουμε το Ναύπλιο, δίπλα σε γραφικές και φωτογενείς μικρές πόλεις από την υπόλοιπη Ευρώπη, και δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε σε ποια απ’ όλες θα θέλαμε να βρεθούμε με την πρώτη ευκαιρία.

Η λίστα αυτή απευθύνεται σε κάθε είδους τουρίστα. Οι μεσαιωνικές μικρές πόλεις διαδέχονται τις γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις των ψαράδων, που γοητεύουν τους επισκέπτες, ενώ στους δρόμους τους συναντάμε από ανεκτή μέχρι και καθόλου πολυκοσμία.

Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Κόρτσουλα, Κροατία

Κένμαρ, Ιρλανδία

Γκίθορν, Ολλανδία

Ντίνκελσμπιλ, Γερμανία

Κλόβελι, Ηνωμένο Βασίλειο

Τάρνοου, Πολωνία

Ματσάρα ντελ Βάλο, Σικελία

Ανγκιάρι, Ιταλία

Ρεχενθός, Ισπανία

Πιράν, Σλοβενία

Γκιμαράες, Πορτογαλία

Ροσκόφ, Γαλλία

Ρέινε, Νορβηγία

Ναύπλιο, Ελλάδα

To Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, ατενίζει το μπλε του Αργολικού κόλπου, και γοητεύει με τα ενετικά του κάστρα και τη ρομαντική και γραφική παλιά πόλη.

7 λόγοι για να κάνεις διακοπές με τα παιδιά στο Ναύπλιο! – JuniorsClub.gr

Από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η πόλη του Ναυπλίου – πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834 – χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης.

Ναύπλιο, Απόδραση στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας - TravelenΗ πολιτιστική του αλυσίδα ξεκινά από την προϊστορική εποχή, συμμετείχε στην Αργοναυτική Εκστρατεία και στον Τρωικό Πόλεμο, παράκμασε στα ρωμαϊκά χρόνια και ανέκαμψε στα βυζαντινά∙ Φράγκοι, Ενετοί και Τούρκοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Αρχαία τείχη, μεσαιωνικά κάστρα, μνημεία, αγάλματα, οθωμανικές κρήνες, βενετσιάνικα και νεοκλασικά κτήρια – όλα γοητευτικά ιστορικά αλλά και αρχιτεκτονικά κοσμήματα – επιφυλάσσουν μεγαλοπρεπή υποδοχή στον επισκέπτη.

Ναύπλιο, μία ελληνική πόλη στη λίστα του Booking με τις «10 πιο φιλόξενες στον κόσμο» | travel.gr

Μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας στις κοντινές παραλίες ή, αν σας γοητεύει η ιστορία, να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο το οποίο φιλοξενεί εκθέματα που χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή εποχή. Το Μπούρτζι και το Παλαμήδι αποτελούν σταθερή αξία σε αυτά που πρέπει κανείς να δει εκεί.

Τι να δείτε στο Ναύπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms

Δεν πρέπει να φύγετε, χωρίς να απολαύσετε φρέσκο τζελάτο από τις τζελατερίες στα σοκάκια του.

Προηγούμενο άρθροΈνα αριστούργημα της Ελληνικής Αρχαιότητας αποκαλύπτεται
Επόμενο άρθροΣπιναλόγκα : Το ιστορικό νησί της «καραντίνας»
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος