«Οι μικροί βικΤΩΡιΑνοί εκθέτουν» τα έργα τους!

Τα έργα της παιδικής εικαστικής έκθεσης του Victoria Square Project με τίτλο «Οι μικροί βικΤΩΡιΑνοί εκθέτουν» εκτίθενται από τις 15 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου.Τα περισσότερα από αυτά μπορείτε να τα δείτε ακόμη κι από τις βιτρίνες του χώρου.

Η έκθεση αποτελείται από έργα παιδιών 5-16 ετών, τα οποία συμμετείχαν στο διεπιστημονικό πρόγραμμα «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ», καθώς επίσης σε καθημερινές συναντήσεις στο «Καθιστικό» του Victoria Square project. Τα έργα που εκθέτονται είναι μόνο ένα δείγμα από το μεγάλο έργο που δημιουργήθηκε από τα παιδιά της κοινότητάς μας από τον Σεπτέμβριο 2021 έως τον Ιούνιο 2022.

To «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ» είναι ένας από τους άξονες του Victoria Square Project και στοχεύει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων έμπνευσης και ενδυνάμωσης για παιδιά και νέους. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί γύρω από το ερευνητικό ερώτημα «Ποιός είναι ο σύγχρονος Αθηναίος;».

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν και διεξήχθησαν σε αυτό το πλαίσιο από τον Σεπτέμβριο 2021 έως τον Ιούνιο 2022 και από τα οποία εκθέτονται μερικά έργα είναι «Οι εποχές στην τέχνη», «Η Βικτώρια ταξιδεύει» και «Η Βικτώρια πάει διακοπές».

Από την άλλη, το «Καθιστικό» του VSP αποτελεί το σαλόνι της γειτονιάς, έναν χώρο ανοικτό προς όλες και όλους, σημείο συνάντησης για τη κοινότητα, που αναδεικνύει τη σημασία των καθημερινών πρακτικών, όπως μια πρόσκληση για καφέ ή τσάι, ως ένα μέσο σύνδεσης και φροντίδας. Εκεί τα παιδιά της Ελπίδος και των κοντινών δρόμων, δίνουν καθημερινά ραντεβού για παιχνίδι στον πεζόδρομο και στιγμές καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, στα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και στην καθημερινή επίσκεψη των παιδιών στον χώρο, η τέχνη ήταν εργαλείο ενεργοποίησης διαλόγου και έκφρασης.

Τα παιδιά έμαθαν για την τέχνη και τον πολιτισμό των χωρών προέλευσης των κοινοτήτων που συνθέτουν τη γειτονιά μας, ανέπτυξαν την κριτική σκέψη, των προσωπικό λόγο και την παρατηρητικότητα και τέλος, συνεργάστηκαν μεταξύ τους για συλλογικά έργα αλλά και για κοινούς σκοπούς.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν τη φετινή χρονιά, θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή την έκθεση στους νέους και τις νέες δημιουργούς που συνεισέφεραν σημαντικά στην ανάπτυξη της κοινότητάς μας, αναδεικνύοντας το έργο τους και εκθέτοντας το σε έναν χώρο που έχει φιλοξενήσει έργα σύγχρονων δημιουργών από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Ο Μπαγκς Μπάνι Κάνει Το Ντεμπούτο Του Στη Μεγάλη Οθόνη.
Επόμενο άρθροΒάσεις 2022: Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος