Ο Σον Πεν περνά πολύ χρόνο στην Ουκρανία τον τελευταίο καιρό και έδειξε την αγάπη του για τη χώρα χαρίζοντας ένα από τα δύο του Όσκαρ στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρει το Deadline.

Ο Σον Πεν χάρισε ένα από τα Όσκαρ του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Είναι απλώς ένα συμβολικό ανόητο πράγμα, αλλά αν ξέρω ότι είναι εδώ, τότε θα νιώθω καλύτερα και αρκετά δυνατός για τις μάχες» είπε ο Σον Πεν σε στιγμιότυπο που ανάρτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Όταν κερδίσεις [τον πόλεμο], να το φέρεις πίσω στο Μαλιμπού, γιατί θα αισθάνομαι πολύ καλύτερα γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένα κομμάτι μου εδώ» τόνισε.

Σε αντάλλαγμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας απένειμε στον ηθοποιό και πολιτικό ακτιβιστή το παράσημο του Τάγματος Αξίας «για την ειλικρινή υποστήριξή του και τη σημαντική συμβολή του στην αύξηση της δημοτικότητας της Ουκρανίας στον κόσμο».

Ο Σον Πεν χάρισε ένα από τα Όσκαρ του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Πεν βρισκόταν στην Ουκρανία και εργαζόταν σε ένα ντοκιμαντέρ για τη χώρα όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή τον Μάρτιο. «Ο Σον Πεν επιδεικνύει γενναιότητα που λείπει από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα από ορισμένους δυτικούς πολιτικούς», επαίνεσε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη ο Ζελένσκι εκείνη την εποχή.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Πεν διέφυγε στην Πολωνία και επέστρεψε στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τον Απρίλιο είπε ότι σκέφτηκε να μείνει στην Ουκρανία περισσότερο για να ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο“Φθινοπωρινές Νότες” Δωρεάν Μουσική Συναυλία.
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Έφυγε Απο Τη Ζωή Ο Θεατρικός Συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς