Ο Μιχάλης Σαράντης ξανά

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τον βραβευμένο με βραβείο Χορν Μιχάλη Σαράντη να ερμηνεύει όλους τους ρόλους του έργου και τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά επιστρέφει στο Θέατρο Αλκυονίς.

Ο “Αίαντας” επιστρέφει από τις 4 Νοεμβρίου στο θέατρο Αλκυονίς σε σκηνοθεσία  Γιώργου Νανούρη με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Μιχάλη Σαράντη στους εννιά ρόλους της τραγωδίας και τον Απόστολο Χαντζαρά, που συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Το ιδιαίτερο αυτό θεατρικό εγχείρημα κλειστού χώρου που θέλει έναν ηθοποιό επί σκηνής, τον βραβευμένο με βραβείο Χορν Μιχάλη Σαράντη, να ερμηνεύει όλους τους ρόλους του έργου, ανέδειξε την ψυχική ένταση και την ιστορία αυτού του σπουδαίου μαχητή. Την μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος A. Παναγιωτόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΠεριοδική έκθεση “Ο βυζαντινός κόσμος του Τάσου Μαντζαβίνου”
Επόμενο άρθροO Rous live στο Gazarte Roof Stage!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος