Το κινεζικό σκηνικό δράμα «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX» σε παραγωγή της ΣΙΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΗΣ θα ξεκινήσει και πάλι ελληνική περιοδεία. Το πρόγραμμα περιοδείας θα καλύψει τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας: την Αθήνα (για τρεις συνεχόμενες ημέρες στις 22/23/24 Μαΐου), την Πάτρα (27 Μαΐου) και τη Θεσσαλονίκη (2 Ιουνίου).

Από την επιτυχημένη πρεμιέρα του τον Ιούνιο του 2022, το «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX» έχει τύχει ιδιαίτερης εκτίμησης από το ελληνικό κοινό και τους ειδικούς του θεάτρου. Η ενσωματωμένη κινεζική και ελληνική ιστορία και η μοναδική παρουσίαση της παραδοσιακής κινεζικής αισθητικής εξέπληξαν το τοπικό κοινό.

Φέτος, η ομάδα παραγωγής του έργου προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με βάση τα πρωτότυπα έργα και οι κλασικοί πίνακες της δυναστείας των Σονγκ στην Κίνα πριν από περισσότερα από χίλια χρόνια έχουν ενσωματωθεί στη δραματική παράσταση.

Οι πίνακες του κινεζικού τραγουδιού είναι διάσημοι για τα χρώματα χαμηλού κορεσμού, τον κομψό κενό χώρο και τη βαθιά καλλιτεχνική τους σύλληψη. Σε σύγκριση με το παχύ μελάνι και τα βαριά χρώματα των πινάκων Τανγκ, οι πίνακες του Song είναι πιο μέτριοι και συγκρατημένοι σε χρώμα και διάταξη, και το μοναδικό πράσινο χρώμα της Δυναστείας των Σονγκ έχει γίνει ένα εξέχον χαρακτηριστικό των πινάκων Σονγκ.

Όπως η Ελλάδα, η Κίνα έχει μακρά ιστορία, υπέροχο πολιτισμό, όμορφο τοπίο και πλούσιο φαγητό. Ως μακρινή ανατολίτικη χώρα, οι αρχαίοι Κινέζοι ήταν εξίσου καλοί στη φιλοσοφική σκέψη και δημιουργικοί με τους αρχαίους Έλληνες. Οι δύο αρχαίοι πολιτισμοί έχουν μια απερίγραπτη πολιτισμική σύνδεση και σιωπηρή κατανόηση.

Το “Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX” είναι εξοπλισμένο με ελληνικούς υπότιτλους και το ελληνικό κοινό μπορεί να απολαύσει μια όμορφη ιστορία που αντικατοπτρίζει την Κίνα και την Ελλάδα χωρίς εμπόδια.

Εκτελείται με κινέζικες γραμμές και ελληνικούς υπότιτλους.

https://youtu.be/JSw3Sfjia0A

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθρο«#ΑΝΤ1 FLASHBACK» με τη Μαρία Ηλιάκη και τον Νικόλα Ράπτη στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
Επόμενο άρθροΤΙΤΑΝΕΣ του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά