Ο μικρός Άγιος Δομίνικος της Ελλάδας!

Πρόκειται για μία ακατοίκητη νησίδα, η οποία βρίσκεται κοντά στα Νέα Στύρα Ευβοίας.Μια υπέροχη μονοήμερη σε ένα άγνωστο νησάκι μια ώρα έξω από την Αθήνα με εξωτικά νερά, υπέροχο τοπίο που θυμίζει κάτι από Άγιο Δομίνικο!

Το δρομολόγιο του ferry boat Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα περνάει πολύ κοντά από αυτό το μαγευτικό νησάκι, αλλά ο επιβάτης δεν μπορεί να δει την ομορφιά του παρά μόνο αν διαθέτει δικό του πλωτό μέσο.

Αιγιλεία: Το άγνωστο νησί με τις δύο λίμνες και τους... ιδιαίτερους «κατοίκους»

Στην δυτική πλευρά του υπάρχει σε κοντινή απόσταση μια βραχονησίδα, η οποία ονομάζεται “Άγιος Ανδρέας” και σ’ αυτό το σημείο σχηματίζονται αβαθή τιρκουάζ νερά μεταξύ των δύο νησιών.

Το νησί παρουσιάζει ενδιαφέρον και από ιστορική άποψη, καθώς εκεί αποβίβασαν οι Πέρσες τους αιχμαλώτους τους μετά την κατάληψη της Ερέτριας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Μαραθώνα, όπου ακολούθησε η περίφημη μάχη.

Το μαγευτικό νησάκι με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά που...απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα και εσύ σίγουρα δεν γνώριζες!!!(video)

Πρόκειται για την Αιγιλεία ή Στύρα, ένα ερημονήσι που κερδίζει τον επισκέπτη απ’ την πρώτη βουτιά. Όχι μόνο για τα κρυστάλλινα νερά του, αλλά και για το γεγονός ότι εκεί θα βρεις μια αποικία λαγών. Είναι βέβαιο ότι μόλις πατήσεις το πόδι σου στο νησί σίγουρα κάποιος θα σε υποδεχθεί, καθώς είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες εκεί.

Αιγιλεία: Το παρ' ολίγον 'Νταβός' της Ελλάδας

«Αιγιλεία», κατά τον Ηρόδοτο, φέρεται να είναι η αρχαία ονοµασία της νήσου Στύρα, ενός ακατοίκητου νησιού στην είσοδο του Νοτίου Ευβοϊκού, παραγνωρισµένου από τους σύγχρονους αρχαιολόγους και ιστορικούς.Η σημερινή της ονομασία είναι νήσος Στύρα ή Στούρα ή Στουρονήσι ή Μεγαλόνησος. Ο Ηρόδοτος (την ονομάζει «νήσον Στυρέων») αναφέρει ότι εκεί άφησαν τους αιχμαλώτους τους ο Δάτις και ο Αρταφέρνης μετά την άλωση της Ερέτριας, πριν αποβιβαστούν στον Μαραθώνα.

Το νησί αυτό αναδύθηκε αναπάντεχα από τη λήθη του χρόνου, όταν στις βόρειες ακτές του ανακαλύφθηκε το έτος 2007, σε βάθος 46 µέτρων, ένα αρχαίο ναυάγιο φορτωµένο µε αµφορείς.Τις υποβρύχιες έρευνες για το ναυάγιο τις κατέγραψε ο κινηματογραφικός φακός στο ντοκιμαντέρ «Νήσος Αιγιλεία, Ναυάγιο VI».

Νέα Στύρα: Ο προορισμός της Εύβοιας με τα γαλανά νερά, τα μυστηριώδη Δρακόσπιτα και τα γοητευτικά χωριά | travel.gr

Η Ομάδα Drone Haanity που συνεργάζεται με το Menshouse.gr εκτός από τις συντεταγμένες του νησιού μας χαρίζει και μοναδικά πλάνα σε μια πτήση – όνειρο πάνω από τον Άγιο Δομίνικο τσέπης της Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΈκθεση: «Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους»
Επόμενο άρθροDUB INC live στο Κατράκειο
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος