Ο Μάθιου ΜαΚόναχι στον Λευκό Οίκο

O ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι μίλησε στο Λευκό Οίκο για το μακελειό στο Ουβάλντε του Τέξας και ζήτησε να ληφθούν περισσότερα μέτρα για τον έλεγχο και τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Ο ΜακΚόναχι κατάγεται από το Ουβάλντε και ο ίδιος με τη σύζυγό του, Καμίλα Άλβες, βρέθηκαν εκεί την περασμένη εβδομάδα για να μιλήσουν με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο ηθοποιός έδειξε στους δημοσιογράφους ζωγραφιές των θυμάτων και τα πράσινα αθλητικά παπούτσια που φορουσε ένα κορίτσι και τα οποία οδήγησαν στην αναγνώρισή της. Ο ΜαΚόναχι είπε ότι αισθάνεται την ανάγκη να πει τις ιστορίες των παιδιών αυτών για να δείξει ότι χεριάζεται άμεση δράση για να σταματήσουν τέτοιου είδους ενέργειες.

artme Matthew McConaughey White House

«Ξέρετε τι θέλει κάθε ένας από αυτούς τους γονείς; Τι μου ζήτησαν; Να συνεχίσουν τα όνειρα των παιδιών τους να ζουν. Είπαν ότι θέλουν ο χαμός τους να αποκτήσει κάποια σημασία», είπε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Πρόσθεσε ότι τώρα υπάρχει η ευκαιρία να περάσει ένας νόμος για την οπλοκατοχή που θα επιβάλει ενδελεχείς ελέγχους σε όσους θέλουν να αποκτήσουν άδεια, να ανεβάσει το ηλικιακό όριο στα 21 έτη και να θεσπίσει περίοδο αναμονής για όσους αιτούνται άδεια οπλοκατοχής.

artme Matthew McConaughey

Ο ΜακΚόναχι μήλισε για περίπου 20 λεπτά και η ομιλία του προκάλεσε συγκίνηση στο κοινό και τους δημοσιογράφους.

Λίγο πριν την ομιλία του είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του και ανέλυσε τις προτάσεις του.

Προηγούμενο άρθροΑγίου Πνεύματος: Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν
Επόμενο άρθρο“1899”: Tο teaser της νέας σειράς του Netflix
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.