Ο Δήμος Ελευσίνας απέκτησε τον ιστορικό κινηματογράφο

Ένας κινηματογράφος άρρηκτα συνδεδεμένος με την πολιτιστική ζωή της Ελευσίνας, ο οποίος εδώ και χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένος, θα αποκτήσει και πάλι ζωή ως  πολιτιστικός χώρος.

Ο δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου, υπέγραψε τη σύμβαση αγοράς του οικοπέδου όπου βρίσκεται ερειπωμένο πια «Ελευσίς», σημείο αναφοράς κάποτε για ολόκληρη την πόλη.

Πρόκειται για συνολική επιφάνεια 1.015,16 τμ και με την ανακατασκευή η Ελευσίνα θα αποκτήσει την πρώτη στεγασμένη θεατρική σκηνή, με σκοπό τη φιλοξενία κλειστών θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και καλλιτεχνικών δράσεων, ενόψει μάλιστα και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023.

Η αγορά του «Ελευσίς» εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για την απόκτηση, αναβάθμιση και αξιοποίηση κτιριακών υποδομών που λείπουν από την πόλη και με στόχο να συνδράμουν τόσο στη διεξαγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, όσο και στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη του δήμου, όπως αναφέρει και το cnn.

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική. Το ιστορικό Ελευσίς πέρασε και επίσημα στα χέρια του δήμου μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παραδοθεί άμεσα στους κατοίκους της πόλης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Η ‘Ανω Ελευσίνα όχι μόνο αποκτά έναν πολυχώρο πολιτισμού, αλλά έναν χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με αναμνήσεις πολλών ετών, έναν χώρο που αγάπησε κάθε δημότης που είχε τη χαρά να τον ζήσει. Είμαι σίγουρος πως μετά την επαναλειτουργία του θα είναι ένας χώρος που θα προσελκύσει και τους νέους και θα καλύψει τις ψυχαγωγικές ανάγκες τους».

Προηγούμενο άρθρο”Bros”, μια παράδοξη τελετουργία για τον νόμο και την τάξη
Επόμενο άρθρο“Forget Me” από τον Lewis Capaldi!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος