Το όνομά του είχε ομόφωνα αποφασιστεί από την πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης της υποψηφιοτήτων.
Σε δήλωσή του για τα νέα του καθήκοντα ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος και υποψήφιος διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο πάνω στην πολιτιστική διαχείριση, Αστέριος Πελτέκης, αναπτύσσει τους βασικούς στόχους του σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο οποίος αναλαμβάνει το «τιμόνι» του ΚΘΒΕ ως καλλιτεχνικός διευθυντής.
«Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου για την τιμή που μου έγινε να αναλάβω το τιμόνι αυτού του ιστορικού φορέα, ο οποίος υπήρξε το εφαλτήριο στη θεατρική μου διαδρομή. Είναι ο χώρος, μέσα στον οποίο γαλουχήθηκα και αναπτύχθηκα έως ότου ανοίξω τα φτερά μου σε νέες περιπέτειες, για να ξαναγυρίσω με εφόδιο την εμπειρία όλων αυτών των ταξιδιών με τις καλές και τις δύσκολες στιγμές τους. Λυπάμαι που δεν μπορώ να χαρώ όσο θα ήθελα, λόγω της συγκυρίας της πολεμικής σύρραξης, που αμαυρώνει και σκιάζει με τα σύννεφά της κάθε προσωπική ή συλλογική επιτυχία ή χαρούμενη στιγμή. Οδηγούμαι, έτσι, αναπόφευκτα στη σκέψη ότι η τέχνη οφείλει να στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή βίας με όπλο στη φαρέτρα της τον πολιτισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, πήρα την απόφαση ένας από τους βασικούς άξονες του ρεπερτορίου του θεάτρου να είναι το αντιπολεμικό έργο και οι αντιπολεμικές δράσεις, που σε συνδυασμό με το ουμανιστικό στοιχείο και τα κοινωνικοϋπαρξιακά ζητήματα θα συγκροτήσουν μια πιο ολιστική προσέγγιση της θεατρικής πράξης, προκειμένου να εγείρει συζήτηση και προβληματισμό αφενός, ψυχαγωγία και αποφόρτιση από τις πιέσεις της δύσκολης, σε πολλά επίπεδα, περιόδου που διανύουμε, αφετέρου», αναφέρει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ.
«Επίσης», προσθέτει, «μέσα στους βασικούς στόχους είναι η αναγέννηση του ΚΘΒΕ και της Δραματικής Σχολής του, η εξωστρέφεια τόσο προς την υπόλοιπη Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, με άνοιγμα και συνεργασίες στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και όπου αλλού θα μπορούσε να ταξιδέψει ο πολιτισμός. Εξίσου σημαντική προτεραιότητα αποτελεί η συγκέντρωση χορηγιών και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που θα επιτρέψουν στον οργανισμό μεγαλύτερες και σημαντικότερες δράσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας και παραγωγή σημαντικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα».
Σήμερα, υποψήφιος Διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο πάνω στην πολιτιστική διαχείριση. Έχει παρακολουθήσει με υποτροφία σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό ξεχωρίζοντας αυτά με τους Peter Brook, Bruce Mayers και Sotigui Kouyate.
.”>
Ηθοποιός και σκηνοθέτης, έχει συνεργαστεί, σε περισσότερες από πενήντα παραστάσεις, με το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το Θέατρο Παλλάς, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το ελεύθερο θέατρο, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.
Είναι καθηγητής υποκριτικής και Ιστορίας θεάτρου, δραματολογίας. Διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και στοιχεία σκηνοθεσίας σε θεατρικά εργαστήρια και Δραματικές Σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία. Είναι συνιδρυτής και σκηνοθέτης της εταιρείας τέχνης «Άνευ προηγουμένου», ιδρυτής, πρόεδρος, παραγωγός και σκηνοθέτης της εταιρείας τέχνης, «Άνω Θρώσκω» στη Λευκωσία, συνεργάτης και σύμβουλος για θέματα πολιτισμού και θεάτρου στο Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Διδάσκει εθελοντικά την ελληνική γλώσσα σε μετανάστες και πρόσφυγες.