Μας έχουν μάθει πως η συγχώρεση είναι είναι να δέχομαι στην ζωή μου ανθρώπους που μου κάνουν κακό.Γιατί έτσι είμαστε καλοί χριστιανοί και έτσι εξυπηρετούμε το όνομα της αγάπης.
Όμως πόσο λάθος είναι η πεποίθηση αυτή και πόσο έχει καταστρέψει τους ανθρώπους.
Το να μιλάς και να διατηρείς κάποιον στην ζωή σου δεν σημαίνει απαραίτητα πως τον συγχωρείς. Αντίθετα όλες αυτές οι σκεπτομορφές που διατηρείς και εκπέμπεις και ας μην μιλάς, αρρωσταίνεις και τον εαυτό σου και εκείνον.Νομίζεις πως συγχωρείς κάποιον με το να τον υπηρετείς και να καταπίνεις τα αρνητικά σου συναισθήματα για να είσαι καλός άνθρωπος, ΑΛΛΑ όλος ο θυμός που καταπίνεις από την καταπίεση σε κάνουν να κάνεις αρνητικές, νοσηρές και καταστροφικές σκέψεις.
ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ σημαίνει πως απελευθερώνω τον θυμό μου και τα αρνητικά μου συναισθήματα και παύουν πια να με ορίζουν.Σημαίνει πώς σου στέλνω φως και αγάπη χωρίς απαραίτητα να σε έχω στην ζωή μου.
Το κάνω χωρίς τύψεις και ενοχές.Το κάνω γιατί έχω το δικαίωμα και γιατί μου επιτρέπεται. Το κάνω γιατί αγαπώ τον εαυτό μου και γιατί αγαπώ και εσένα.Δεν σου αξίζει να σκέφτομαι για εσένα άσχημα.Ούτε εμένα μου αξίζει.
Το κάνω γιατί αγαπώ τον εαυτό μου και γίνομαι παράδειγμα για να αγαπούν και οι άλλοι ελεύθερα τον εαυτό τους.Το κάνω γιατί και ο Θεός με αγαπάει και δεν με έφερε στην γη για να είμαι θύμα και για να υπομένω αλλά για να ζω ελεύθερα και με παντοδυναμία.
Σου στέλνω το φως και την αγάπη μου.
Θεώνη Καράμπαλη
Πιστοποιημένη σύμβουλος της Μεθόδου Θήτα
Δημιουργός του Θήτα Όλον
My Instagram Account: https://instagram.com/karabali_theoni​…
Προηγούμενο άρθροΛίγες ημέρες έχουν απομείνει για να ψηφίσετε την Παραλία της Χιλιαδούς ως την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία για το 2022!
Επόμενο άρθροΌ,τι αγαπώ με τον Γιάννη Μπέζο- Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι
Columnist @ ARTme Magazine / Owner @theta Olon Jewels - Η Θεώνη Καράμπαλη είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος της Μεθόδου Θήτα, Motivational Speaker, συγγραφέας και Αρθογράφος.