Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Μυτιλήνη, λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης (10/01).

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Μήθυμνας και το εστιακό του βάθος στα 12,4 χιλιόμετρα.

Οι αυτοψίες που έγιναν μετά το σεισμό των 4,9 Ρίχτερ της 7ης Ιανουαρίου, «έδειξαν» εννέα «κίτρινα» σπίτια σε συνολικά 46 ελέγχους.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ θα συνεχιστούν και σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, Άργενος και Πελόπη, ενώ παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δήμους του νησιού.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου και έπειτα από συνεννόηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Κατερίνα Στρατάκη, για προληπτικούς λόγους προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές αυτοψίες των μηχανικών στα σχολικά κτήρια που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Ο έλεγχοι πραγματοποιούνται όπως και σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια του Δήμου που υπέστησαν ρηγματώσεις από τη σεισμική διεργασία που ξεκίνησε τα χαράματα του περασμένου Σαββάτου.

Προηγούμενο άρθροANT1: Οι πρωτιές και τα highlights για το 2022
Επόμενο άρθροΕργαστήριο κίνησης για αποφυλακισμένες γυναίκες