Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Παιδικών Μουσείων HOE (Hands on Europe), λειτουργεί από το 2006 και είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Αυτό που το ξεχωρίζει από άλλα παιδικά μουσεία είναι το γεγονός ότι είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο συναισθηματικό κόσμο των παιδιών. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα εκθέματά του, το παιχνίδι και τα παραμύθια, το μουσείο ενθαρρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο των συναισθημάτων και να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας - Μουσειοσυσκευές / Έκδοση - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Επιπλέον, ευαισθητοποιεί τους ενήλικες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε θέματα που αφορούν την συναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση των παιδιών. Εκτός από τη μόνιμη, διαδραστική του έκθεση, την οποία επισκέπτονται σχολικές ομάδες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το μουσείο διοργανώνει και εργαστήρια που απευθύνονται σε γονείς, μαζί με τα παιδιά τους. Τα εργαστήρια αυτά ενθαρρύνουν την αυτογνωσία και την επικοινωνία μεταξύ παιδιών και γονέων, μέσω παιχνιδιού.

Εντυπώσεις Μουσείο Συναισθημάτων | paidorama.com

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της «συναισθηματικής καλλιέργειας του ανθρώπου» το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας βοηθάει τα παιδιά ηλικίας κυρίως 6-12 ετών να γνωρίσουν και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, αλλά και τους ενήλικες να κατανοήσουν τη διαδικασία της συναισθηματικής ανάπτυξης.

Καταπληκτικό! - Κριτικές για ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, Αθήνα, Ελλάδα - Tripadvisor

Το μουσείο επιλέγει ένα συναίσθημα και με τη βοήθεια παιχνιδιών και παραμυθιών καλεί τα παιδιά να το γνωρίσουν. Αυτή την περίοδο τα εκθέματα και οι δραστηριότητες του είναι αφιερωμένες στο φόβο.

Ένα πρωινό στο Μουσείο Συναισθημάτων για παιδιά και εφήβους

Οι μουσειοσυσκευές θα περιλαμβάνουν διάφορα υλικά και φυλλάδια, με σκοπό την ανάληψη δραστηριοτήτων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν, να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν δυσάρεστα και ευχάριστα συναισθήματα. Το φυλλάδιο, το οποίο θα διανέμεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες του μουσείου, θα περιλαμβάνει περιγραφή του μουσείου και της φιλοσοφίας του για την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, κατάλογο των δραστηριοτήτων του μουσείου και παιχνίδι σε έντυπη μορφή.

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Ωράριο λειτουργίας: Τις καθημερινές το μουσείο απευθύνεται σε σχολικές ομάδες. Τα Σαββατοκύριακα το μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό.
Τιμή εισιτηρίου: Τις καθημερινές για σχολικές ομάδες κατόπιν κράτησης είναι 7€ και τα Σαββατοκύριακα 10.00 – 13.00 είναι 4€
Διεύθυνση: Καρατζά 7 και Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου
Τηλέφωνο: 2109218329
http://www.mce.gr/

Προηγούμενο άρθροΈκθεση ζωγραφικής “Τα μυστικά της ενέργειας”
Επόμενο άρθροΤο «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη στην ΕΡΤ2
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος