Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη.

Ένα μουσείο για … «μερακλήδες» που συνδέει τη σύγχρονη τεχνολογία με την ιστορία και την παράδοση.Το μουσείο ούζου Βαρβαγιάννη βρίσκεται στο Πλωμάρι της Λέσβου και στόχο έχει να μυήσει τους επισκέπτες στα μυστικά του καλού ούζου.

artme Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη.

Στο μουσείο εκτίθενται τα πρώτα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την εμφιάλωση και το πρώτο καζάνι που κατασκευάστηκε το 1858 στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο δοκιμάστηκαν μυστικά αιώνων και τεχνικές για να γεννηθούν οι συνταγές της οικογένειας Βαρβαγιάννη.

artme Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη

Επισκεφθείτε το θησαυρό του Πλωμαρίου, το μουσείο ούζου Βαρβαγιάννη και μάθετε για την 150 ετών οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή του ούζου.

artme Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη

Σήμερα, στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου η τεχνολογία συνυπάρχει με την ιστορία και την παράδοση. Δίπλα στα σύγχρονα, ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη βρίσκεται το Μουσείο του Ούζου της οικογένειας Βαρβαγιάννη.

artme Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη.

Στο μουσείο εκτίθενται τα πρώτα εργαλεία που χρησίμευαν για την εμφιάλωση και την επικόλληση της διάσημης Μπλε ετικέτας και το πρώτο καζάνι που κατασκευάστηκε το 1858 στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο δοκιμάστηκαν μυστικά αιώνων και τεχνικές για να γεννηθούν οι συνταγές της οικογένειας Βαρβαγιάννη.

artme Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη

Το Μουσείο του Ούζου αγκαλιάζει ευλαβικά την παράδοση και φιλοξενεί το μυστικό που συνεχίζει να δίνει την ποιότητα και τη γεύση στο Ούζο Βαρβαγιάννη.

artme Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη.

Το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη διαθέτει κέντρο υποδοχής επισκεπτών και κατάστημα δώρων. Διεξάγονται γευσιγνωσίες ούζου, καθώς και οπτικοακουστικές περιηγήσεις στα αγγλικά και τα ελληνικά.

artme Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη.

Ειδικές ξεναγήσεις στα σουηδικά, δανικά και γερμανικά μετά από συνεννόηση.

artme Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη.

Διεύθυνση: 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πλωμαριού – Μυτιλήνης                              Ώρες λειτουργίας 1 Απριλίου – 15 Οκτωβρίου Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 16:00          16 Οκτωβρίου – 31 Μαρτίου Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 14:00

Προηγούμενο άρθροΟ Τζέσι Άιζενμπεργκ πρόκειται να τιμηθεί στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Η Δεύτερη Ατομική Βόμβα Των Αμερικανών Πέφτει Στο Ναγκασάκι.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος