Μουσείο Μελισσοκομίας και Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων Μέλισσας στα Δωδεκάνησα, καθώς και η μοναδική εταιρεία που παράγει το παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου το μελεκούνι. Ιδρύθηκε το 1999 από τους Μελισσουργό Νικόλαο και Ρέτσα Νικόλαο, άνθρωποι με ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα, το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή. Με την εταιρεία συνεργάζονται περισσότεροι από 70 μελισσοκόμοι από τα νησιά της περιοχής.

Μουσείο Μέλισσας | Museum Finder | Ανακαλύψτε τα Μουσεία της Ελλάδας

Αν η μέλισσα εξαφανιστεί απο το πρόσωπο της γης η ανθρωπότητα θα έχει τέσσερα χρόνια ζωής. Όχι πια μέλισσες, όχι πια γονιμοποίηση, όχι πια φυτά, όχι πια ζώα, οχι πια άνθρωπος.
Στεγάζεται σε καινούργιους, σύγχρονους, ιδιόκτητους χώρους 3000 τ.μ. εντός ειδυλλιακής έκτασης 8.500 τ.μ. με μελισσοκομικό πάρκο 1000 τ.μ. πάνω στην Εθνική οδό ΤΣAΪΡΙ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ στην Παστίδα της Ρόδου. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή, η συγκέντρωση, η τυποποίηση του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης καθώς και η παραγωγή Μελεκουνιού, ενός παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου που συνηθίζεται να προσφέρεται στους γάμους και τις βαφτίσεις.
Το πρώτο μουσείο μελισσοκομίας στην Ελλάδα – Ορεινό Μέλι | Blog
‘Aλλες δραστηριότητες είναι η παραγωγή γλυκισμάτων με βάση το μέλι όπως τα HONEY BARS Μελεκούνια με υπερτροφές, τα λουκούμια , οι καραμέλες, τα μαντολάτα, τα παστέλια, η παραγωγή καλλυντικών με βάση τα προϊόντα κυψέλης (κρέμες, σαπούνια, σαμπουάν κ.ά), όπως επίσης και η υποστήριξη των μελισσοκόμων σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό.

Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, αφοσιωμένη στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας - Δημοκρατική της ΡόδουΕπίσης η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου έχει ιδρύσει και λειτουργεί στους χώρους της το μοναδικό στην Ελλάδα , και ένα από τα καλύτερα στο κόσμο , Μουσείο Μελισσοκομίας και Φυσικής ιστορίας της Μέλισσας με πάνω από 30000 επισκέψεις το χρόνο.

Το πρώτο μουσείο μελισσοκομίας στην Ελλάδα – Ορεινό Μέλι | Blog

Η Μελισσοκομική της Ρόδου μετέτρεψε μία πτέρυγα των εγκαταστάσεών της σε μουσείο και, εκτός από την απόλαυση του μελιού οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς φτάνει το αγαπημένο προϊόν από την κυψέλη στο… βαζάκι, πώς παράγεται ο βασιλικός πολτός και ποιος είναι ο ρόλος της μέλισσας σε όλη αυτή την διαδικασία, την οποία θα δείτε ιδίοις όμμασι μέσα από τις διαφανείς πειραματικές κυψέλες του Μουσείου.

5ο χλμ Τσαΐρι- Αεροδρομίου, Ρόδος, τηλ: 2241048200, ώρες λειτουργίας 8.30-17.00, Είσοδος ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο«Η Απολογία της Μαρί Κιουρί» της Ευσταθίας στο θέατρο Αποθήκη
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Αργυρός – 50 Cent: Μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος