Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος

Η Ολλανδία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που φημίζεται για την πρωτοπορία της στον πολιτισμό και την τέχνη.

Από 5,50€ για Είσοδος και Ξενάγηση (50') στο Human Body Museum!

Πέρα, λοιπόν, από μουσείο βασανιστηρίων, στο Άμστερνταμ βρίσκεται επίσης ένα μουσείο που ονομάζεται «Corpus Museum for Ηuman Βody», το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά καινοτόμο project που προσεγγίζει (εντελώς ανατομικά) τη διάσταση και τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

Έχεις δει ποτέ μουσείο.... ανθρώπινου σώματος; - neolaia.gr

Το Μουσείο του ανθρώπινου σώματος ( Corpus Museum of Human Body) βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού A44 ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη και εξηγεί στους επισκέπτες του πώς λειτουργεί το σώμα μας.

Σκοπός του μουσείου είναι να οδηγήσει τους επισκέπτες του σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα σε ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα κατά την διάρκεια του οποίου μπορούν να δουν και να ακούσουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της υγιεινής διατροφής, της υγιεινής ζωής και της σωματικής άσκησης.

Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος - Μία έκθεση-ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα | CityKidsGuide

Η περιήγηση στο μουσείο αρχίζει από μια κυλιόμενη σκάλα στο εσωτερικό του ποδιού και καταλήγει στους νευρώνες του εγκεφάλου. Μεταξύ των δύο αυτών σημείων, ο επισκέπτης παρακολουθεί πως λειτουργεί το έντερο αλλά και οι κοιλίες της καρδιάς.

Έχεις δει ποτέ μουσείο.... ανθρώπινου σώματος; - neolaia.gr

Όλο το μουσειακό οικοδόμημα είναι ουσιαστικά ένα γιγάντιο ανθρώπινο σώμα, ενώ ο κάθε χώρος του αποτυπώνει ένα τμήμα του σώματος, με τελείως πραγματιστικό και ακριβή τρόπο. Οι επισκέπτες, επομένως, κάνουν τη βόλτα τους στους διάφορους χώρους, ακούγοντας τους χτύπους της καρδιάς, προκειμένου να διαπιστώσουν πως ακριβώς λειτουργεί η ανθρώπινη καρδιά ή μπαίνουν σε έναν χώρο-προσομοίωση του εγκεφάλου ή το στόματος του ανθρώπου.

Στο μουσείο ανθρώπινου σώματος, οι ειδικοί εξηγούν στους επισκέπτες την κάθε λεπτομέρεια που ενδεχομένως τους απασχολεί, ενώ, σε συνδυασμό με τον άκρως παραστατικό χαρακτήρα του χώρου, η κάθε απορία λύνεται σχεδόν από μόνη της!

Ερωτήσεις όπως «Γιατί πρέπει να κοιμηθώ;», «Τι συμβαίνει όταν φτερνίζονται», «πώς τα μαλλιά μου μεγαλώνουν» απαντώνται στο CORPUS με κατανοητό τρόπο κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού μέσα στο ανθρώπινο σώμα».

ΜΟΥΣΕΙΟ “ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ” – Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων

Το CORPUS χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα των εικόνων, ήχου και 3D εφέ για να παρουσιάσει και να εξηγήσει όλες τις πτυχές του ανθρώπινου σώματος.

Προηγούμενο άρθρο«Μουσικές του Κόσμου» στον Ορφέα στην Κυψέλη!
Επόμενο άρθροShigeru Umebayashi “In the Mood for Music”
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος