Από το 1994, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη είναι το μοναδικό μουσείο κοσμήματος και διακοσμητικών τεχνών στην Ελλάδα. Στις συλλογές του φιλοξενούνται περισσότερες από 4.500  πρωτότυπες δημιουργίες του Ηλία Λαλαούνη,  από το 1957 μέχρι το 2010, ευρωπαϊκά ιστορικά αντικείμενα και σύγχρονα εικαστικά κοσμήματα από ιδιωτικές δωρεές.

Περισσότερες από 90 περιοδικές εκθέσεις έχουν διοργανωθεί και συνεχίζουν, για να παρουσιάσουν άγνωστες πτυχές των διακοσμητικών τεχνών στο ευρύ κοινό. Τα πρωτότυπα πολιτιστικά/εκπαιδευτικά – προγράμματα/εργαστήρια απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, και μπορείτε να τα αναζητήσετε όλο το χρόνο. Το Μουσείο προσφέρει θέσεις εθελοντικής εργασίας και πρακτικής άσκησης για νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες και ενήλικες με ενδιαφέροντα στον χώρο των τεχνών, της μουσειολογίας, της αρχαιολογίας και της ιστορίας της τέχνης.

Τα ζωντανά καλλιτεχνικά εργαστήρια, οι μοναδικές ξεναγήσεις, το Museum Shop και το ILJMuseum Café με θέα την Ακρόπολη, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πολιτιστική επίσκεψη σε όλους, για να γνωρίσουν μια άγνωστη πτυχή της μαγείας του ελληνικού πολιτισμού μαζί με την επιτυχημένη πορεία του Έλληνα Ακαδημαϊκού, Ηλία Λαλαούνη.


Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 5ευρώ/άτομο

Παιδικό: εκδίδεται μόνο στο εκδοτήριο του μουσείου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΜΚΗΛ

Ξενάγηση Γκρουπ: 40ευρώ/γκρουπ (έως και 5 άτομα)

Curator’s Tour €80 (έως 10 άτομα)
Director’s Tour €200 (έως 10 άτομα)

*Για τις παραπάνω ξεναγήσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το μουσείο εφόσον κλείσετε την ξενάγηση σας ηλεκτρονικά.


Προπώληση εισιτηρίων: εδω

Προηγούμενο άρθρο“Αν ακούσεις τα Παιδιά”: Συναυλία στο Κηποθέατρο στον Αυριακό
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινή περιοδεία: “Θανάσης Αλευράς – “40+Βγαίνω!”