Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει τη Διεθνή Μέρα Μουσείων

Το μήνυμα της φετινής επετείου, όπως ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) είναι «Η Δύναμη των Μουσείων». Γιατί τα Μουσεία έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ λοιπόν, είναι σε γιορτινή διάθεση και με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών, διοργανώνει μοναδικές δραστηριότητες για όλους τους φίλους του. Για εκείνους που θα επισκεφτούν το φυσικό χώρο του Μουσείου αλλά και διαδικτυακά.

Έτσι, το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων Ομίλου ΟΤΕ, ανοίγει τις πόρτες του και πραγματοποιεί δράσεις μέσα και έξω. Εκπληρώνει τις επιθυμίες των μικρών και μεγάλων φίλων του, και επισκέπτεται τα Παιδικά χωριά SOS Ελλάδας – Κέντρο Μαθησιακής και παιδαγωγικής υποστήριξης Αθήνας, το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και τη Μονάδα Φροντίδας & Αποκατάστασης Ηλικιωμένων Νέα Θάλπη, έχοντας σχεδιάσει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλους.

Παράλληλα, επιστρέφει ακόμη δριμύτερο στο χώρο του Μουσείου και αποδεικνύει ότι τα Μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Πώς; Μέσα από προγράμματα, ξεναγήσεις και πολλές πρωτότυπες εκπλήξεις που έχει διοργανώσει για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του.

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν την ιστορία της επικοινωνίας από την αρχαιότητα έως τις δορυφορικές επικοινωνίες και τις οπτικές ίνες, τότε σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από  τις ξεναγήσεις.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ ξεδιπλώνει την εξέλιξη ενός από τους σημαντικότερους τομείς της τεχνολογίας, τις τηλεπικοινωνίες. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία των τηλεπικοινωνιών, ταξιδεύοντας από την αρχαία Ελλάδα έως το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, μία από τις κορυφαίες ερασιτεχνικές χορωδίες, θα βρίσκεται στις 22/5 στην αυλή του Μουσείου για να τραγουδήσει και να ταξιδέψει τους επισκέπτες στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας.

 Με την καθοδήγηση της εικαστικού, Μάρθας Δημητροπούλου, οι μικροί φίλοι, θα μάθουν από την αίθουσα του Δορυφόρου πως όσο η τεχνολογική εξέλιξη και να προχωρά, δεν μπορούμε να μη σκεφτόμαστε «το σπίτι μας», τη Γη!

Οι μαθητές θα βιώσουν πώς μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά με τη φύση, με πευκοβελόνες, φύλλα και ξυλαράκια από την αυλή του Μουσείου, φτιάχνοντας κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Συνδέοντας έτσι, την εκπαιδευτική διαδικασία με την πολιτιστική κληρονομιά, τα μουσεία και το φυσικό περιβάλλον.

Προηγούμενο άρθροARTme Μαίου: The culture issue
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Ημέρα Μνήμης Της Γενοκτονίας Των Ποντίων
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος