Η Mental Health Solutions αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών. Σε συνεργασία με τη κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας Monsenso A/S, προσφέρει ένα μοναδικό ψηφιακό εργαλείο ψυχικής υγείας που συμβάλλει στην πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και τη θεραπεία των ψυχικών διαταραχών.

Οι διαταραχές ψυχικής υγείας επηρεάζουν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η περιορισμένη παγκόσμια διαθεσιμότητα αποτελεσματικών θεραπειών και η έλλειψη διαθέσιμων εργαλείων υποστήριξης θεραπείας είναι μερικά από τα εμπόδια για την επαρκή υποστήριξη των ασθενών. Οι ειδικοί αφενός χρειάζονται επεκτάσιμες λύσεις που τους επιτρέπουν να προσεγγίζουν περισσότερους ασθενείς με χαμηλότερο κόστος, ενισχύοντάς τους με εργαλεία για την ανάπτυξη εξατομικευμένων πλάνων θεραπείας και την έγκαιρη παρέμβαση βασιζόμενοι σε πραγματικά δεδομένα. Οι ασθενείς αφετέρου χρειάζονται περισσότερα εργαλεία αυτοδιαχείρισης της καθημερινότητας μεταξύ των συνεδριών για την ενεργή συμμετοχή τους στη θεραπεία.

H ψηφιακή λύση Monsenso βασίζεται στο Cloud και είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν διασύνδεσης του ειδικού με τον ασθενή που επιτρέπει τη συλλογή πραγματικών δεδομένων των ασθενών και την άμεση οπτικοποίησή τους. Βασίζεται σε δεδομένα πραγματικού χρόνου και αποτελείται από την εφαρμογή smartphone για ασθενείς και τη διαδικτυακή πύλη για ειδικούς ψυχικής υγείας.

Με την οπτικοποίηση των δεδομένων οι ειδικοί ψυχικής υγείας έχουν συνεχή ενημέρωση για την πορεία των ασθενών τους, μπορούν να αναλύουν τα δεδομένα, να αναγνωρίζουν συμπεριφορές που δρουν ως πιθανά εναύσματα και να παρεμβαίνουν έγκαιρα δημιουργώντας εξατομικευμένα πλάνα θεραπείας.

Οι ασθενείς μαθαίνουν για την ασθένειά τους μέσα από εκπαιδευτικό υλικό στην εφαρμογή, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη πρόοδό τους, ενώ έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία αυτοδιαχείρισης της καθημερινότητας όπως αξιολόγηση και υπενθύμιση φαρμακευτικής αγωγής. Ένα από τα σημαντικότερα όμως οφέλη της εφαρμογής είναι πως ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας ενθαρρύνει τη δέσμευση των ασθενών, προσφέροντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να διαχειρίζονται καλύτερα την ψυχική τους υγεία και να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους.

Προηγούμενο άρθροLewis Capaldi live
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Καραμίχος καλεσμένος της Γιώτας Τσιμπρικίδου