«Μια Νύχτα στο Μουσείο»: Halloween με δράσεις για όλη την οικογένεια

Η δράση «Μια Νύχτα στο Μουσείο» επιστρέφει ξανά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 4 Νοεμβρίου για να προσφέρει μια τρομακτική νυχτερινή εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

Τι γυρεύουν οι νυχτερίδες στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Πώς βρέθηκαν οι κολοκύθες στους Παλαιούς Φούρνους; Τι σχέση έχουν τα κεράσματα με τα… φαντάσματα;

Με έμπνευση το Halloween, η ομάδα του μουσείου σχεδιάζει μια σειρά από πρωτότυπες δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών. Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια spooky βραδιά γεμάτη παιχνίδι, χορό, εξερεύνηση και πολλές εκπλήξεις μέσα στο βιομηχανικό μνημείο που έδωσε φως στην πόλη της Αθήνας για περισσότερα από 120 χρόνια.

Με έμπνευση τις ιστορίες τρόμου, τα παιδιά θα συνθέσουν τη δική τους «σκοτεινή» μακέτα χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα κι άλλα παράξενα υλικά. Όσο τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, οι κηδεμόνες θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι μυστηρίου και γρίφων, Gas Mystery, που έρχεται σε μια πιο Halloween εκδοχή προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία απόδρασης. Το παιχνίδι πραγματοποιείται με φυσικό σκηνικό ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια του εργοστασίου, το Νέο Υδαταέριο.

Ακολουθεί ένα εργαστήριο body music. Αν η κοιλιά ήταν ένα κρουστό όργανο, τι ήχο θα έκανε; Τι ρυθμό μπορούν να δημιουργήσουν τα δάκτυλά μας; Μικροί και μεγάλοι, με τη δασκάλα χορού Natasa Chanta-Martin, φτιάχνουν παράξενους ήχους και τρομακτικά μουσικά μοτίβα με όλα τα μέρη του σώματός τους, συντονίζονται ρυθμικά, επικοινωνούν καλύτερα και ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο της μουσικής του σώματος.

Θα ακολουθήσει ένα μυστηριώδες κυνήγι θησαυρού. Μικροί και μεγάλοι περιηγούνται στα λιγότερο φωτισμένα κτίρια του εργοστασίου με εργαλεία τους έναν χάρτη, έναν φακό, ταχύτητα, παρατηρητικότητα και πολλή φαντασία.  Ανακαλύπτουν γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, «ξεκλειδώνουν» τα μυστικά του παλιού εργοστασίου μέσα από το παιχνίδι και το μυστήριο και συλλέγουν τις πιο παράξενες κολοκύθες.

Κόστος: 60€ (συνοδός & παιδί)

Κρατήσεις & πληροφορίες: 213-0109325 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00-16.00)

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση

Προηγούμενο άρθροΠεριήγηση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων στον χωροχρόνο δύο εικαστικών από διαφορετικές γενιές
Επόμενο άρθροΗ Rihanna τραγουδάει στο «Black Panther: Wakanda Forever» και οδεύει προς τα Όσκαρ
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος