Με ηλεκτρονικό έλεγχο ο εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που συναντάμε στο οδικό δίκτυο της χώρας μας είναι τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία μέσα στη χρονιά που διανύουμε ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

artme  ανασφάλιστα οχήματα

Ωστόσο, η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εντοπισμού και ελέγχου των ανασφάλιστων οχημάτων δίνει ελπίδες πως τα ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας θα αποτελέσουν «παρελθόν» στο μέλλον . Μάλιστα, οι οδηγοί μπορούν ήδη να ελέγχουν ηλεκτρονικά αν το όχημά τους εμφανίζεται ως ασφαλισμένο ή όχι και το πότε λήγει η ασφαλιστική τους κάλυψη, ενώ σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, μέσα από μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα δημιουργήσει ουσιαστικά ένα ψηφιακό «μπλόκο» για τα ανασφάλιστα οχήματα, οι αρχές θα μπορούν να ελέγχουν αν ένα όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ ή είναι ασφαλισμένο.

Το σίγουρο είναι, πάντως, πως για να αλλάξει το τοπίο στους ελληνικούς δρόμους και να μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για οδική ασφάλεια, χρειάζεται πρώτα να εξαφανιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα από το οδικό δίκτυο.

artme ανασφάλιστα οχήματα

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου :Δημήτρης Λακασάς” Άνθρωπος 4.0 “
Επόμενο άρθροΕΕ: Καθιερώνεται ενιαίος φορτιστής για όλα τα smartphones και φορητές ηλεκτρονικές συσκευές
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.