Πολλά έχουν γραφτεί για τη μεσογειακή ομορφιά και την υπεροχή της στα γυναικεία πρότυπα.
Η «εικόνα» της μεσογειακής γυναίκας δεν είναι μόνο τα κατάμαυρα μακριά μαλλιά, τα μαύρα μάτια και το μαυρισμένο δέρμα, ούτε οι αναλογίες της στενής μέσης με τους ανοιχτούς γοφούς και τις καμπύλες. Είναι κάτι παραπάνω από αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι η γυναίκα με το έντονο ταπεραμέντο, με την άγρια φυσική ομορφιά της και τον αισθησιασμό που αποπνέει, τον διάχυτο ερωτισμό της, που το πρόσωπο της γαληνεύει όταν πλησιάζει ή βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, σαν να γυρνάει σε κάτι γνώριμο, γεμάτο από αλάτι και ήλιο. Η Μαρία, είναι η γυναίκα που ελκύει τα βλέμματα μόνο με την παρουσία της στο χώρο. Την αναγνωρίζεις κυρίως από το βλέμμα της – είναι η κλάση της τέτοια που θα την θαυμάσεις, εκείνα τα δευτερόλεπτα που θα σε σαγηνεύσει, κάνοντάς σε να στρέψεις το βλέμμα σου πάνω της, σαν να σε ανάγκασε ένα μελτέμι του Αυγούστου, είναι η αύρα της, το γεμάτο, δυνατό της γέλιο και οι εκφραστικές της κινήσεις που «γεμίζουν» το χώρο όπου βρίσκεται.
Η μεσογειακή ομορφιά και η ταυτότητα της χώρας μας, αν είχε πρόσωπο θα ήτανε ένα:
Μαρια Κορινθίου
Μία γυναίκα που συνδυάζει την απόλυτη διαχρονική ελληνική ομορφιά, σε συνδυασμό με το μεσογειακό ταπεραμέντο και ναι, είναι η Ελληνίδα αντιπρόσωπος του Mediterranean style. Η δική μας Μαρία!

 

Τι σημαίνει για εσένα μεσόγειος και τι Ελλάδα; 
Το ένα συνάδει με το άλλο. Όταν ακούς μεσόγειος, αμέσως στο μυαλό σου αλλά και στην συνείδηση του κόσμου, σου έρχεται η Ελλάδα! Η μεσόγειος είναι μία θάλασσα με μεγάλο πλούτο, ιστορικά, γεωγραφικά και φυσικά. Από τα μεγαλύτερα περάσματα εμπορίου γιατί ενώνει  πολλές χώρες.
Η Ελλάδα για εμένα σημαίνει πατρίδα, ταυτότητα. Αγαπώ την χώρα μου και την τιμώ! Είμαι περήφανη που είμαι ελληνίδα και με ανάστημα και περηφάνια όπου μπορώ το διατυμπανίζω. Είμαστε μία ευλογημένη χώρα με φυσικά αγαθά, με ιστορικό πλούτο γεμάτη με φως, αλάτι, παραδόσεις, ήθος και έθιμα.
Είσαι η απόλυτη αντιπρόσωπος της μεσογειακής- ελληνικής εικόνας και τώρα που το σκέφτομαι μόνο εσύ έρχεσαι στο μυαλό μου. Ποια είναι τα δικά σου πρότυπα της Ελλάδος και της Μεσογείου;
Σίγουρα το πρότυπο μου είναι γένος θηλυκού. Και η μεσόγειος και η Ελλάδα είναι γένος θηλυκού! Νιώθω ευλογημένη που έχω γεννηθεί σε αυτή την υπέροχη χώρα, που φέρω την ελληνική καταγωγή και που σαν εικόνα, έχω τα τυπικά ελληνικά χαρακτηριστικά. Η ταυτότητα, είτε είναι εικόνα, είτε είναι στην προσωπικότητα του καθενός, είναι αυτά που προσδιορίζουν τον κάθε άνθρωπο, που τον κάνουν μοναδικό και ξεχωριστό. Και το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που την κάνει να ξεχωρίζει και να είναι μοναδική σε όλο μας τον πλανήτη. Το πρότυπο μου λοιπόν είναι η Ελλάδα!
Θα έπρεπε να μας αντιπροσώπευες στο εξωτερικό ως καλλιτέχνης. Η φύση της δουλειάς σου είναι η επικοινωνία με τον κόσμο και να μοιράζεσαι «ιστορίες». Είναι ένα κομμάτι που έχεις σκεφτεί ότι θα μπορούσες να κανείς; 
Είναι ένα κομμάτι της ψυχής μου που από πολύ μικρή ηλικία είχα και έχω την ανάγκη να κάνω. Όταν έφυγα για την Αμερική για να ζήσω και να σπουδάσω, παντού μιλούσα για την Ελλάδα, τις ομορφιές της, την ιστορία της….πάντα μιλάω με πάθος για την πατρίδα μου και ναι, όσο περνούν τα χρόνια όλο και πιο πολύ νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω αυτό το κομμάτι. Όπως είπες, η «δουλειά» μου είναι να επικοινωνώ, να ενώνομαι με τον κόσμο και να μοιράζομαι ιστορίες. Να ψιθυρίζω για τις ψυχές άλλων ανθρώπων έτσι ώστε να ψυχαγωγείτε ο κόσμος, να ενημερώνετε μέσα από ιστορίες( υπαρκτές και μη) με αυτές τις ψυχές. Μέρος λοιπόν όλου αυτού και σκοπός δικός μου, σίγουρα είναι, άνθρωποι του εξωτερικού να μαθαίνουν όλο και περισσότερα για την όμορφή μας Ελλάδα.
Το θέατρο γεννήθηκε στην Ελλάδα, να υποθέσω ότι νιώθεις περήφανη πολύ και γι’αυτό.
Φυσικά! Αν πραγματικά κάτσεις και το σκεφτείς και αναλογιστείς το μεγαλείο αυτού, τότε θα καταλάβεις ότι δεν είναι τόσο απλό. Η γέννηση του θεάτρου έχει γίνει στον τόπο που έχεις μεγαλώσει. Σπουδαίο, πολύ σπουδαίο. Πόσο μάλλον για εμένα που είμαι και ηθοποιός. Άλλος ένας πλούτος ελληνικός. Ο πλούτος του πολιτισμού. Έχουμε το πιο σπουδαίο θέατρο στον κόσμο. Ποιο είναι το πιο σπουδαίο θέατρο, το έχεις αναλογιστεί; Η Επίδαυρος!
Στο εξωτερικό όταν ακούνε καταρχάς ότι κανείς θέατρο, αμέσως αμέσως ενθουσιάζονται. Πόσο μάλλον όταν ακούνε για Επίδαυρο. Για εμάς εδώ είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά για το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα να έχεις γνώσεις θεατρικές. Είναι στο ελληνικό μας αίμα αυτή η σούπερ δύναμη και φυσικά είμαι περήφανη!
Μου δίνεις μία πολύ ωραία ευκαιρία να σε ρωτήσω για την παράσταση και το έργο «Τζόρτναν» που θα ταξιδέψει στην Αγγλία, στον τόπο δίκης του καταγωγής και θα ακουστεί στα ελληνικά, στην γλώσσα μας. Θα παίξεις σε κεντρικό Λονδρέζικο θέατρο, στο θέατρο που πρωτοανέβηκε η παράσταση, αλλά θα ακουστεί η ελληνική μας γλώσσα. 
Ναι, ναι και είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί εκτός του ότι το «δουλεύουμε» σχεδόν δύο χρόνια, είναι και πολύ μεγάλη υπόθεση αυτό που γίνεται. Θα ακουστεί η δική μας, ελληνική γλώσσα σε κεντρικότατο θέατρο του Λονδίνου. Θα παίξω και θα μοιραστώ την ιστορία της Σίρλευ και του Τζόρτναν, για το αγγλικό κοινό με ένα έργο που έχει γίνει κομμάτι μου, με ένα έργο που είναι σπουδαίο για την θεατρική βιομηχανία, με ένα αγγλικό σπουδαίο έργο που θα ανέβει μετά από τριάντα χρόνια, ξανά στο ίδιο θέατρο που πρωτοανέβηκε από την Anna Reynolds και την Moira Buffini.
Πραγματεύομαι και βρίσκομαι με ανθρώπους πολύ σπουδαίους στην Αγγλία και συναναστρέφομαι με την αγγλική θεατρική βιομηχανία που όλοι γνωρίζομαι πόσο σπουδαία είναι. Στην Αγγλία, ειδικά οι ανθρώπου που βρίσκονται μέσα σε αυτό το χώρο, έχουν πολύ υψηλά  και σέβονται και εκτιμούν το θέατρο βαθύτατα και περάσαμε δια πυρός για εγκρίσεις και για να δεχτούν να παίξει το έργο σε αυτό το θέατρο.
Θα σταθώ για λίγο ακόμα στο γεγονός ότι θα ακουστεί η ελληνική γλώσσα στα κεντρικά Αγγλικά θέατρα Sadlers Theaters. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει. 
Δεν έχει ξαναγίνει να ακουστεί όχι μόνο η ελληνική γλώσσα αλλά και παραγωγή ελληνική να πάει σε αγγλικό θέατρο, όποτε καταλαβαίνεις τον ενθουσιασμό μου και την λαχτάρα μου να βρεθώ εκεί.
Η μία από τις δύο συγγραφείς, η Anna Reynolds, έχει χαρακτηρίσει το έργο, σύγχρονη ελληνική τραγωδία και την Σίρλευ ως μία σύγχρονη Μήδεια. Βασιζόμαστε πολύ λοιπόν σε αυτό το κομμάτι, όπου η τέχνη ενώνει, αυτός είναι ο σκοπός της, σε οποιαδήποτε μορφή γλώσσας, η ψυχή ενώνεται με μαγικό τρόπο και η αληθινή αγγλική ιστορία της Σίρλευ και του Τζόρτναν θα αποτυπωθεί, θα ακουστεί και θα συστηθεί με έκφραση ελληνική! Είναι μία στιγμή που μπορούμε να πούμε, όπως σου προείπα και πιο πάνω, ότι σκοπός μου είναι η Ελλάδα να ακουστεί και έξω από τα σύνορα της, μέσω της τέχνης και της ένωσης και της γνώσης που δημιουργεί η τέχνη. Ένωση ψυχής.
Τι κρατάς σα φυλαχτό απο τα ελληνικά καλοκαίρια, πως τα χαρακτηρίζεις;
Το ελληνικό καλοκαίρι πάνω από όλα είναι η αίσθηση, η αύρα της καλοκαιρινής Ελλάδας. Το μεσογειακό κλίμα που είναι πολύ συγκεκριμένο, η ατμόσφαιρα που είναι συγκεκριμένη και
γι ´αυτό μας χαρακτηρίζει τόσο έντονα και τόσο μοναδικά σε όλο τον κόσμο.
Η αίσθηση του ήλιου που αγγίζει το σώμα σου με το αλάτι, η μυρωδιά της θάλασσας, ο ήχος της, ο ήχος των γλάρων, των τζιτζικιών… το βράδυ, των γρύλων, το άρωμα του γιασεμιού, μέχρι και ο ήχος απο τις τράτες που βγαίνουν στα ανοιχτά για ψάρεμα. Είναι ο μεσημεριανός ύπνος μετά το μπάνιο στη θάλασσα, που προσπαθείς να κάνεις ησυχία για να μην ξυπνήσεις τους υπόλοιπους και φτιάχνεις τον ελληνικό καφέ ή το υποβρύχιο σου και μυρίζεις τα λουλούδια, να περπατάς μέσα στα νησιώτικα σοκάκια, ξυπόλυτη στην άμμο, τα βραδινά παιχνίδια των παιδιών στις πλατείες. Είναι τόσα που αγαπώ από το ελληνικό καλοκαίρι και θεωρώ όλα αυτά είναι που αγαπούν και οι ξένοι όταν έρχονται και κάνουν τις διακοπές τους εδώ και το πιο σπουδαίο είναι ότι είναι κομμάτι όλων μας, όλων των Ελλήνων.
Όταν λοιπόν λέω και εγώ ότι είσαι η απόλυτη αντιπρόσωπος της Μεσογείου και της Ελλάδος, όχι μόνο για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά σου αλλά και γι ‘αυτό που είσαι εσωτερικά κάτι γνωρίζω παραπάνω. 
(Χαμόγελο) Αισθάνομαι ευλογημένη που είμαι ελληνίδα και που τιμώ με τον οποιαδήποτε τρόπο την πατρίδα μου.  Περήφανη για τις ρίζες μου αλλά και για τα ήθη και τα έθιμα που πήρα και από την ίδια μου την γιαγιά. Μην ξεχνάμε τις γιαγιάδες μας. Αυτές μας δίδαξαν τι θα πει ελληνισμός και παράδοση. Είμαι κομμάτι αυτού και δημιούργημα των προγόνων μου. Περήφανα λοιπόν και με ψηλά το κεφάλι και με χαμόγελο δηλώνω ότι είναι μια ρομαντική ψυχή που αγαπά τον τόπο της.
Με την πολιτική θα ήθελες να ασχοληθείς; 
Όχι δεν νομίζω. Αγαπώ τα κοινά, αγαπώ τον κόσμο, αγαπώ την πατρίδα μου αλλά η δική μου προσφορά προς όλα αυτά έρχεται μέσα από την τέχνη μου και την φωνή μου. Η τέχνη μου είναι η φωνή μου. Ο τρόπος έκφρασής μου. Το μέσο μου. Ο σκοπός μου, όπως σου είπα, είναι μέσα από την τέχνη μου να εκφράζομαι και να επικοινωνώ με θάρρος όλα αυτά που πιστεύω, με την αλήθεια μου διατηρώντας την αυθεντικότητα μου και την ταυτότητα μου, τα όνειρα μου και τα οράματα μου. Η τέχνη μου, δηλαδή η ψυχή μου,  είναι αυτή που με καθοδηγεί και με οδηγεί στα μονοπάτια που λαχτάρα η καρδούλα μου….και φυσικά έτσι επικοινωνώ και ενώνομαι και με τον κόσμο. Με λίγο διαφορετικό τρόπο από την πολιτική αλλά επί της ουσίας  με την ίδια ψυχική αγάπη που επιβάλει το «μοίρασμα» και η ένωση σε αυτούς του τομείς.
Τι άλλο να περιμένουμε από την Μαρία Κορινθίου. 
Πολλά και τίποτα. (Γέλια)
Πολλά γιατί «κάτι ουρανούς έχω βάλει στο μάτι να κατακτήσω αλλά θα το κάνω και αυτό αθόρυβα και με σεβασμό.» και τίποτα γιατί «μου δίνει χώρο και χρόνο να καταλάβω τι θέλω και πως μπορώ να το αποκτήσω. Πόσα πράγματα δεν ξέρω κι ακόμα τα αναζητώ. Έχω πράγματα μέσα μου που δεν τα έχω ξοδέψει ακόμα. Έχω πράγματα που ψάχνουν αποδέκτη.»
Πάντα κοιτάω μπροστά και πάντα, μα πάντα με την αλήθεια μου, που δεν διαπραγματεύομαι όλα αυτά τα χρόνια. Έχω πολλά όνειρα και είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να δημιουργώ. Σκοπός μου λοιπόν σε αυτό το ταξίδι της ζωής, είναι να καταπιάνομαι από πράγματα και συνθήκες που με γεμίζουν, να περιβάλλομαι από ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν , που με θαυμάζουν και θαυμάζω, που εκτιμώ και με εκτιμούν και να συντονίζομαι με ανθρώπους που οι δονήσεις τους εκπέμπουν στα ίδια κύματα με τα δικά μου. Το πιο σπουδαίο από όλα είναι να δίνεις και να παίρνεις αγάπη σε ότι και αν κανείς.  Η αγάπη είναι το πιο σπουδαίο συναίσθημα και είναι η κινητήριος δύναμη για όλα τα υπόλοιπα που ακολουθούν. Μεγάλη αγκαλιά, φως και ψυχική υγεία. Και όλα, μα όλα παίρνουν την θέση τους.
Προηγούμενο άρθρο«Οι Πανθέοι»: Tο θρυλικό μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη έρχεται στον ΣΚΑΪ
Επόμενο άρθροΤα λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στο Θέατρο Άλσος