Μαρία Καματάκη. Η beauty expert που ειδικεύεται στο μόνιμο και ημιμόνιμο μακιγιάζ για γυναίκες που έχουν νοσήσει με καρκίνο.

Η Καματάκη Μαρία είναι make-up artist και διατηρεί  σαλόνι ομορφιάς στα βόρεια προάστια. Ειδικεύεται στο ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών και πύκνωση, βλεφαρίδων, σε δύσκολες περιπτώσεις όπως καρκίνο και αλωπεκία.

«Τα φρύδια δυστυχώς όταν χαθούν λόγω των χημειοθεραπειών, είναι αυτό που ενοχλεί περισσότερο τις γυναίκες που νοσούν. Είναι όλη η έκφραση του προσώπου και είναι κάτι που σοκάρει τις ίδιες καθώς η εικόνα στο καθρέφτη, τους υπενθυμίζει το πρόβλημα καθημερινα. Είναι πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι τρίχες ξαναβγαίνουν, αλλά μέχρι αυτό να ξανασυμβεί μπορούμε εμείς να δώσουμε τη λύση.Με το ημιμόνιμο μακιγιάζ στα φρύδια μπορούμε να επαναφέρουμε το αρχικό τους σχήμα.»


Οι σπουδές της βασίζονται πάνω στη μελέτη, τη τεχνογνωσία του προσώπου που γίνεται σύμφωνα με τις εκφράσεις, τα οστά και την δομή του κάθε προσώπου που έχουν άμεση σχέση με τη μύτη, τα αυτιά και το στόμα. Έτσι η Καματάκη Μαρία, μπορεί να «βρει» το αρχικό σχήμα, ακόμα και όταν δεν υπάρχει σαν οδηγός η τρίχα.
Η εφαρμογή μπορεί να γίνει πριν από τη διαδικασία των ακτινοβολιών ή έξι μήνες μετά την τελευταία.

«Στην αρχή δυσκολευόμουν πάρα πολύ με αυτή τη δουλειά. Η καθεμία από τις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο και έχουν υποστεί θεραπείες και χημειοθεραπείες, έπρεπε να μοιραστούν τη δική της εμπειρία μαζί μου και στη συνέχεια να με εμπιστευτούν. Με επηρέαζε πολύ ψυχολογικά και ήθελα τόσο πολύ, φεύγοντας από το σαλόνι μου, να αισθάνονται αυτοπεποίθηση και να νιώθουν όμορφες. Στο τέλος της εφαρμογής, βλέποντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη, με το τεράστιο χαμόγελο τους, μου έδινε δύναμη να συνέχισω. Εκρήξεις χαράς, αγκαλιές, κλάματα, είναι τα συναισθήματα στο τέλος από κάθε εφαρμογή!»

«Τις αγαπώ, τις θαυμάζω και αυτές οι γυναίκες είναι παράδειγμα δύναμης για όλες μας!»

Η Μαρία Καματάκη διατηρεί σαλόνι ομορφιάς στα βόρεια προάστια, Εθνικής Αντιστάσεως 47 στη Νέα Ερυθρ

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση από τη θεατρική ομάδα Μήδεια
Επόμενο άρθροΟ Μήνας Νοέμβριος
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος