Λιπάσματα Street Art Festival.

Ο θεσμός του Λιπάσματα Street Art Festival επιστρέφει για 2η χρονιά, στηρίζοντας τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες και την αυτόνομη πολιτιστική παραγωγή. Περισσότερες από 80 καλλιτεχνικές δράσεις από πληθώρα δημιουργών θα παρουσιαστούν με τη μορφή της «τέχνης στο δρόμο» ή αλλιώς… ”Street Art”.

Το Λιπάσματα Street Art Festival έκάνε πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 του μηνός.

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας δίνει χώρο έκφρασης σε δημιουργούς από όλο το φάσμα της τέχνης με μόνη προϋπόθεση το «μεράκι» και την αυθεντικότητα. Άλλωστε ο Πολυχώρος Λιπασμάτων, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια «φιλοξενούσε» μόνο μπάζα και σκουπίδια, δημιουργήθηκε «για να βρίσκουν χώρο τα όνειρά μας».

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός, συντονισμένος από την Action Εστί, βασίζεται σε καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους έκφρασης. Δημιουργοί και ερμηνευτές κατά μόνας ή σε μικρές ομάδες, θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε εννιά οριοθετημένα σημεία φιλοξενίας κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, όπου κάθε σημείο σηματοδοτεί συγκεκριμένη καλλιτεχνική δημιουργία (μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφο).

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Είσοδος ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο βιβλίο του Γιώργου Γιώτη- “Ο λιποτάκτης της Σμύρνης ‘.
Επόμενο άρθροΑνοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο νέο Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Έρευνας & Φιλοξενίας.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος