Κουέντιν Ταραντίνο: Γράφει βιβλίο για την ιστορία του κινηματογράφου

Ο Κουέντιν Ταραντίνο ανακοίνωσε ότι γράφει ένα νέο βιβλίο ιστορίας του κινηματογράφου, στο οποίο εξερευνά και να αναλύει εμβληματικές ταινίες από τη δεκαετία του ’70.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο εκθειάζει την εμπειρία του σινεμά: «Αυτά είναι τα  πράγματα που μένουν στο μυαλό» | LiFO

Το βιβλίο «Cinema Speculation» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου 2022 από τον HarperCollins. Σύμφωνα με περιγραφή στον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου, στο βιβλίο παρουσιάζονται σημαντικές αμερικανικές ταινίες της δεκαετίας του 1970, τις οποίες ο Κουέντιν Ταραντίνο είδε για πρώτη φορά ως νεαρός σκηνοθέτης εκείνη την εποχή.

Ταυτόχρονα κριτική κινηματογράφου, θεωρία κινηματογράφου, ρεπορτάζ και υπέροχη προσωπική ιστορία, όλα είναι γραμμένα με τη μοναδική φωνή που αναγνωρίζεται αμέσως ως του Ταραντίνο και με τη σπάνια οπτική για τον κινηματογράφο ενός από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες της συγκεκριμένης μορφή τέχνης, αναφέρεται στην περιγραφή.

Κουέντιν Ταραντίνο: Όλες οι ταινίες και τα βραβεία Όσκαρ του Αμερικανού  σκηνοθέτη και σεναριογράφου - Βιογραφία - Σαν Σήμερα .gr

«Εκτός του ότι είναι ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους σκηνοθέτες, ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους λάτρεις του κινηματογράφου εν ζωή.

Εδώ και χρόνια αναγγέλλει σε συνεντεύξεις του την ενδεχόμενη στροφή του στη συγγραφή βιβλίων για ταινίες. Τώρα, με το “Cinema Speculation” ήρθε η ώρα και τα αποτελέσματα είναι όλα όσα ήλπιζαν οι παθιασμένοι θαυμαστές του και όλοι οι λάτρεις του κινηματογράφου», τονίζεται σε ανακοίνωση του οίκου.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν δίνει ούτε «δεκάρα» στη μητέρα του | Ειδησεις  Πάτρα νέα

Σε πολλές συνεντεύξεις, ο Ταραντίνο έχει πει ότι θα γίνει συγγραφέας μόλις γυρίσει τη δέκατη και τελευταία ταινία του. Νωρίτερα φέτος, επιβεβαίωσε ότι έγραψε βιβλίο για τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στην ταινία του «Once Upon A Time… In Hollywood» του 2019.

Κουέντιν Ταραντίνο: Γιατί και οι 10 ταινίες του είναι εμβληματικές -  Monopoli.gr

Προηγούμενο άρθροO Κωνσταντίνος Αργυρός στο Colourday Festival!
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Κατακτά μία θέση στο Λούβρο Ο Θεόφιλος
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.