Κηποθέατρο «Δόρα Στράτου»

Το ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού, από το 1953, Κοινωφελής οργανισμός επιχορηγούμενος από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΤ υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, σας υποδέχεται να γνωρίσετε τον Ελληνικό Πόλιτισμό μέσα από τον χορό!

Παραστάσεις

Το Κηποθέατρο «Δόρα Στράτου» αποτελείται από 860 θέσεις και 75 χορευτές, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές με καθημερινές παραστάσεις στο Λόφο Φιλοπάππου. Περιλαμβάνει σχολή χορού με μαθήματα για αρχάριους, προχωρημένους ή παιδιά, σεμινάρια και διαλέξεις για πεπειραμένους χορευτές. Επιμόρφωση δασκάλων χορού. Μαθήματα και σεμινάρια στα αγγλικά. Μια συλλογή από 2.000 μουσειακές φορεσιές, κοσμήματα, κεντήματα και άλλα αντικείμενα λαϊκής τέχνης που φοριούνται στις παραστάσεις.

Dora Stratou Greek Dances

Επίσης, πραγματοποιεί ειδικά μαθήματα παραδοσιακού κεντήματος, ρεμπέτικων χορών, χοροθεραπείας και ερευνητικά προγράμματα Εθνογραφίας, Ιστορίας και Κοινωνιολογίας του Χορού, με διεθνείς συνεργασίες.Το πρόγραμμα αλλάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη. Η διάρκεια είναι περίπου 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα. Συγκρότημα από 75 χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές. Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές περιοχές της Ελλάδας, η κάθε μία παρουσιάζεται με τις δικές της αυθεντικές φορεσιές, τα μουσικά όργανα, τα τραγούδια και τους χορούς της. Η απόδοση είναι όσο πιο πιστή γίνεται προς το ιστορικό πρωτότυπο.

Θέατρο Ελληνικών Χορών Δώρας Στράτου | Trip2Athens.com

Χωριστά τμήματα για αρχάριους ή προχωρημένους, πρωινά ή βραδυνά, στην Πλάκα ή στο Λόφο Φιλοπάππου.Χασάπικα, ζεϊμπέκικα, καρσιλαμάδες, παραλλαγές τους και άλλοι που χορεύονται με τα ρεμπέτικα τραγούδια.Οι χοροί στην πιο γνήσια μορφή τους, από δασκάλους με εκατοντάδες παραστάσεις στο ενεργητικό τους.Συνεργασία με τον κορυφαίο ειδικό του ρεμπέτικου Παναγιώτη Κουνάδη.

Θέατρο Ελληνικών Χορών Δώρας Στράτου | Trip2Athens.com

Τα μαθήματα ρεμπέτικου μπορούν να συνδυαστούν με τα μαθήματα δημοτικών χορών από όλη την Ελλάδα, τις διαλέξεις (Πέμπτη 21:00 στην Πλάκα), τα επιμορφωτικά σεμινάρια (Κυριακή 15:00 στο Λόφο Φιλοπάππου), τις παραστάσεις, τις βραδιές με ζωντανή μουσική, χορό και φαγητό.Εγγύηση ποιότητας από την παλαιότερη, μεγαλύτερη και αρτιότερη σχολή χορού της Ελλάδας.

Θέατρο Ελληνικών Χορών Δώρας Στράτου | Trip2Athens.comΈχει βιβλιοθήκη και αρχείο ηχογραφήσεων, ταινιών, φωτογραφιών και δίσκων, καθώς και πάνω από 53 δίσκοι, 15 κασέτες, 7 βιντεοκασέτες, 30 βιβλία σε διάφορες γλώσσες, 8 CD-ROM, 5 DVD.

Η γυναίκα που διέσωσε τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς | Πολιτισμός Ειδήσεις

Το Θέατρο Ελληνικών Χορών “Δόρα Στράτου”, το ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού από το 1953, είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός επιχορηγούμενος συστηματικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΤ. Οι καθημερινές του παραστάσεις, τα μαθήματα και οι εκδόσεις του βασίζονται σε επιτόπια προγράμματα επιστημονικής έρευνας.

Γραφεία τηλ. 210 324 4395, 210.324 6188, Θέατρο τηλ. 210 921 2866

mail@grdance.org – http://www.grdance.org

 

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση στο Θέατρο 2510
Επόμενο άρθρο#NotAlone OpenAir : Υπαίθρια ομαδική έκθεση κατά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος